ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σεισμός» στη ΝΔ, αλλά και σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Σεισμός» στη ΝΔ, αλλά και σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σφοδρές αντιδράσεις και κλυδωνισμοί προκαλούνται στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, από το νομοσχέδιο που ετοιμάζει να καταθέσει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σειρά βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος τοποθετούνται καθημερινά αναφανδόν κατά του νομοσχεδίου, διαμηνύοντας παράλληλα τη βούλησή τους να το καταψηφίσουν.

Μόνο σήμερα, κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι Κώστας Γκιουλέκας και Νότης Μηταράκης, ενώ χθες οι Κώστας Καραγκούνης και Βασίλης Γιόγιακας.

Ωστόσο, τριγμοί προκαλούνται και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να επιβάλλει κομματική πειθαρχία για την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου προκάλεσε την αντίθεση του βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη και την ενόχληση του στενού συνεργάτη του προέδρου Γιώργου Τσίπρα.

Μιλώντας στο Blue Sky και στην εκπομπή του Σωτήρη Ξενάκη, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σαρακιώτης εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία» ανέφερε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για τη σχετική απόφαση του προέδρου του κόμματος.

Την ενόχλησή του για την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να επιβάλει κομματική πειθαρχία, εξέφρασε ο στενός συνεργάτης του προέδρου. «Το έμαθα από την τηλεόραση και μένω εκεί» δήλωσε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο Kontra Channel.

Όταν ρωτήθηκε «σας ξενίζει;», απάντησε «προφανώς» για να σημειώσει ότι «προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που το άκουσα από την τηλεόραση».

«Δεν υπάρχουν δύο γραμμές αλλά δεν έγινε μεγάλη συζήτηση για να συμμετέχω και να έχουμε άποψη. Είναι ένα ένά ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία. Υπάρχουν προβληματισμοί και ειδικά όσον αφορά την τακτική της κυβέρνησης με την αποχή. Έχω τη γνώμη ότι δεν πρέπει να διευκολύνουμε τη ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας.

Ωστόσο, τα παλιρροϊκά κύματα κατά του γάμου των ομόφυλων παρασύρουν και το ΠΑΣΟΚ. Ο Σταύρος Μιχαηλίδης είναι ο πρώτος βουλευτής που γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μη ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αλήθεια» της Χίου, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι επί της αρχής η θέση του είναι αρνητική στο νομοσχέδιο. «Θεωρώ ότι αυτή η κυβερνητική πρωτοβουλία είναι μια απόλυτη υποκρισία (…). Θα τα πούμε στη Βουλή επί της αρχής και εγώ είμαι στο όχι», δήλωσε.

Μένει να φανεί εάν ο κ. Μιχαηλίδης θα είναι ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν και άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που εξετάζουν τη στάση τους.