ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το παρασκήνιο πριν τις εσωκομματικές εκλογές - Τι θα κάνουν Παππάς και Πολάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το παρασκήνιο πριν τις εσωκομματικές εκλογές - Τι θα κάνουν Παππάς και Πολάκης

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ήταν έντονες για να αποτραπούν οι εσωκομματικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ όμως το αρνητικό για τον Στέφανο Κασσελάκη κλίμα δεν μπορούσε να γυρίσει

Κρίσιμες είναι οι ώρες που ακολουθούν για τον ΣΥΡΙΖΑ με όλους να περιμένουν πότε τελικά η Όλγα Γεροβασίλη θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος.

Πάντως, τα σενάρια που επικρατούν είναι πολλά με τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη, να δηλώνει στον ΑΝΤ1 ότι είναι προτιμότερο οι κάλπες να στηθούν περί τα τέλη Μαρτίου ενώ άλλα στελέχη να ετοιμάζονται να καταθέσουν ακόμη και επίσημη πρόταση αναβολής της εκλογής προέδρου μέχρι τις ευρωεκλογές.

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ήταν έντονες για να αποτραπούν οι εσωκομματικές κάλπες με αρκετούς να προβάλλουν ως επιχείρημα τον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις κάλπες του Ιουνίου και πως ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πρόεδρος τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Όμως, μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα πιο ηχηρά ονόματα του κόμματος, μάλιστα, σήκωσαν το «γάντι» στον Στέφανο Κασσελάκη.

Η Όλγα Γεροβασίλη έχει κάνει ήδη τις απαραίτητες επαφές για να στηρίξει την υποψηφιότητά της και, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, είναι σε επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα και συζητούν για το πώς ο πρώην πρωθυπουργός θα δείξει την υποστήριξή του προς το πρόσωπό της.

Τι θα κάνουν Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης

Σημαντική πάντως θεωρείται και η στάση που θα κρατήσουν Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης. Ο πρώτος κράτησε έναν «πυροσβεστικό» προς την πλευρά Κασσελάκη ρόλο και δεν λέει σε κανέναν ποια θα είναι η στάση που τελικά θα πάρει.

Από την άλλη, ο Παύλος Πολάκης φαίνεται να έχει πάρει αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη μετά και την απουσία του από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Κατερίνα Νοτοπούλου: Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ - Μπορεί να εγγυηθεί ενότητα η Γεροβασίλη

Πάντως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, μίλησε σήμερα στο MEGA για τις εξελίξεις, τονίζοντας: «Δυστυχώς αυτούς τους μήνες είδαμε επιλογές που δεν μας αρέσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «υπάρχει δημοσκοπική καθίζηση τους τελευταίους μήνες».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, μάλιστα, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, τονίζοντας: «Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούμε ότι είναι η ώρα να δράσουμε, χρειάζεται ηγεσία που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα. Η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να τα εγγυηθεί αυτά στην ελληνική κοινωνία αυτά και να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Χαρακτηρίζοντας την παρέμβαση «βόμβα» του Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Νοτοπούλου δήλωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ευθύνη για όλους μας». Στο ερώτημα, πάντως, τι θα κάνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά του Στέφανου Κασσελάκη σε περίπτωση επανεκλογής του, είπε: «Μακάρι να μείνουμε ενωμένοι».

Αναφερόμενη στον Ευκλείδη Τσακαλώτη, καταδίκασε την πολιτική που ακολούθησε.

Σχετικές ειδήσεις