ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Δεν χωράνε άλλοι διχασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Δεν χωράνε άλλοι διχασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

«Να επικρατήσει η λογική και η ενότητα», ζήτησε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην ΕΡΤ για τις εξελίξεις στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Το μέλος της ΠΓ του κόμματος, είπε ότι «προσωπικά εγώ πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα και θα έλεγα και υποχρέωση να παρεμβαίνει στα του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι θα ήταν ακόμα καλύτερο αν είχε έρθει στο συνέδριο και είχε κάνει αυτή την παρέμβαση».

«Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι αυτό που είναι το κρίσιμο θέμα και επειδή ακριβώς είναι το συνέδριό μας σε εξέλιξη που ολοκληρώνεται αύριο, είναι ότι όλες αυτές οι διαδικασίες, εφόσον εκδηλωθεί μια υποψηφιότητα ή και άλλες υποψηφιότητες σήμερα, να γίνουν με έναν τρόπο συντεταγμένο, ενωτικό, που να μην μας διχάσει, να μη μας πληγώσει. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απευθυνόμαστε και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμαστε στον κόσμο της προοδευτικής παράταξης που μας παρακολουθεί με αγωνία θα έλεγα και έχουμε και μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση μπροστά μας τον Ιούνιο, την αναμέτρηση των ευρωεκλογών», τόνισε ακόμα η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση, εγώ θέλω να επαναλάβω ότι είμαστε σε μια φάση που πρέπει πάνω απ’ όλα να επικρατήσει η λογική και η ενότητα και αυτό αφορά όλους μας, με την έννοια ότι έχουμε πραγματικά μια πολύ δύσκολη περίοδο μπροστά μας και έχουμε και μια δύσκολη περίοδο πίσω. Αποχωρήσεις, ήττες. Το συνέδριο νομίζω ότι είναι ένας σταθμός ενόψει των ευρωεκλογών, προκειμένου να πούμε ότι είμαστε εδώ. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για μια σειρά πράγματα. Μπορεί να ανοίξει και μια διαδικασία εκλογής, η οποία θα γίνει με δημοκρατικό τρόπο. Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στην ουσία βασίστηκε πάνω στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και άνοιξε αυτόν τον δρόμο εφόσον υπάρξει εκδήλωση υποψηφιότητας. Και θα επαναλάβω ότι το κρίσιμο θέμα είναι να κρατήσουμε ένα επίπεδο δημοκρατικής συνεννόησης, ενότητας και μιας εικόνας που δεν θα μας πληγώσει».

«Αν μπορώ κάτι να πω με κάθε σιγουριά, είναι ότι δεν χωράνε πια άλλοι διχασμοί, άλλες διασπάσεις. Όλα αυτά έχουν πληγώσει αφάνταστα τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι μια κατάκτηση και πολλές φορές μπορεί και να σφυρηλατήσουν και μια νέα αφετηρία και μια νέα ενότητα. Αλλά το θεωρώ αυτονόητο ότι ανεξάρτητα του αποτελέσματος, εφόσον πάμε σε μια νέα εκλογή προέδρου, αυτονόητο είναι ότι θα μείνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μας μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ τουλάχιστον το απέδειξα και το Σεπτέμβρη, που όπως ξέρετε δεν είχα στηρίξει τότε τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά παρόλα αυτά την επόμενη μέρα αναγνώρισα το αποτέλεσμα. Και έμεινα γιατί αγωνίζομαι και πιστεύω στο να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά να σηκώσει κεφάλι» υπογράμμισε.