ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Εσωτερικός έλεγχος για τους εκλογικούς καταλόγους

Κεραμέως: Εσωτερικός έλεγχος για τους εκλογικούς καταλόγους

Νίκη Κεραμέως: Τι ανέφερε για την υπόθεση που αφορά την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου - «Καμία σχέση με την επιστολική ψήφο», υποστηρίζει η υπ. Εσωτερικών

Καλεσμένη σε εκπομπή της ΕΡΤ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης η υπουργός Εσωτερικών Nίκη Κεραμέως όπου μίλησε για το θέμα των προσωπικών δεδομένων που προέκυψε με την αποστολή email σε απόδημους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το που βρήκε τα email. Συνεχίζοντας η υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών ενώ συμπλήρωσε επίσης: «θα γίνει εσωτερικός έλεγχος, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο».

Όπως σημείωσε η κ. Κεραμέως η ευρωβουλευτής δεν πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών τη σχετική λίστα ενώ υπενθύμισε πως έλεγχο πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο», ενώ ως προς τα πρώτα στοιχεία ανταπόκρισης, δήλωσε ότι «Στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 χώρες μεταξύ αυτών και χωρών που δεν είχαν λειτουργήσει εκλογικά κέντρα στις τελευταίες εκλογές και τις 23.000 αιτήσεις».

Δείτε στο βίντεο της ΕΡΤ που ακολουθεί αναλυτικά όλα όσα είπε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως:

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης έκλεισε στα 65 - Τι δώρα πήρε και τι κέρασε

Τα «μαζεύει« και σήμερα ο Αρβανίτης - Συμμετείχα στο άρθρο 27 για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σούπερ μάρκετ: Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για φθηνότερο σαρακοστιανό τραπέζι