ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για υπόθεση στα Σεπόλια: «Η Δικαιοσύνη αποφασίζει ανεξάρτητα»

Μαρινάκης για υπόθεση στα Σεπόλια: «Η Δικαιοσύνη αποφασίζει ανεξάρτητα»

«Θέλουμε να χυθεί άπλυτο φως, η Δικαιοσύνη αποφασίζει ανεξάρτητα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την υπόθεση βιασμού του κοριτσιού ηλικίας 12 ετών από τα Σεπόλια.

«Το άκουσμα μονάχα τέτοιων πράξεων μάς προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό. Νομίζω πως αυτή είναι η αντίδραση κάθε πολίτη και αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια κυβερνητική θέση ή κομματική προτίμηση.

Πλέον, ευτυχώς, στη χώρα μας είναι πλήρως αποτυπωμένη η διάκριση των εξουσιών. Προτείνει ο εισαγγελέας, αποφασίσει το δικαστήριο και συνολικά η Δικαιοσύνη. Περιμένουμε το δικαστήριο να εκδώσει την απόφαση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για τον βιασμό του νεαρού κοριτσιού, ηλικίας 12 ετών, από τα Σεπόλια.

«Περιμένουμε το κυρίαρχο δικαστήριο να εκδώσει την απόφαση για αυτήν την πράξη. Η ευθύνη της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας σε επίπεδο Ποινικού Δικαίου έχει να κάνει με τη νομοθέτηση.

Αν ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος καταδικασθεί τελικά για βιασμό ανηλίκου, θα έχει ποινή το πολύ 15 χρόνια κάθειρξης. Γιατί, εφαρμόζεται ο επιεικέστερος νόμος που ίσχυε από τον χρόνο εκτέλεσης της πράξης μέχρι τη στιγμή της απόφασης του δικαστηρίου. Σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, ίσχυαν τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.», επεσήμανε εν συνεχεία ο κ. Μαρινάκης.

Σχετικές ειδήσεις