ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αγριεμένος» γυρίζει ο Κασσελάκης: Το κόμμα στον «πάγο» - ετοιμάζει «εκκαθαρίσεις»

kasselakis

Η εβδομάδα που πέρασε, δεν ήταν εύκολη για τον Στέφανο Κασσελάκη

Αποφασισμένος να συνεχίσει την προσωπική του στρατηγική στον δρόμο προς τις ευρωπαϊκές κάλπες, εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης, που δείχνει έτοιμος να επιταχύνει τις αμφιλεγόμενες αλλαγές που έχει στο μυαλό του. Όπως όλα δείχνουν, το κόμμα θα μπει και επισήμως στον «πάγο» και θα αντικατασταθεί από τα δικά του think tanks, ενώ δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον τον εργαζόμενων που δεν θεωρούνται «κασσελακικοί», με τις «εκκαθαρίσεις» να βρίσκονται προ των πυλών.

Η εβδομάδα που πέρασε, δεν ήταν εύκολη για τον Στέφανο Κασσελάκη. Όχι, δεν ζορίστηκε κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης στρατιωτικής θητείας που υπηρέτησε στη Θήβα. Το πρόβλημα του ήταν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε όλο το «χαρτί». Τόσο με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, αυτής καθ’ αυτής, όσο και κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε τον αντίπαλο πόλο, απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φαίνεται, όμως, ότι στην παρούσα φάση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει στραμμένο το βλέμμα του περισσότερο προς την Κουμουνδούρου και λιγότερο προς τη Χαριλάου Τρικούπη και το Μέγαρο Μαξίμου, αναζητώντας μια άτυπη «ρεβάνς» προς όσους θεωρεί εσωκομματικούς «εχθρούς». Ακόμα και αν πρόκειται για απλούς εργαζόμενους…

Ξεκίνησαν οι «εκκαθαρίσεις»

Εδώ και μήνες, μέσω διάφορων διαρροών, οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη στρώνουν τον δρόμο για τον λεγόμενο «εξορθολογισμό» των οικονομικών του κόμματος. Για όσους δυσκολεύονται να το καταλάβουν, μιλάμε για απολύσεις εργαζόμενων. Απλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «ντύσει» τις «εκκαθαρίσεις» που ετοιμάζει, με ένα τεχνοκρατικό «μανδύα».

Όπως ευκόλως γίνεται αντιληπτό, οι πρώτοι που θα δουν την πόρτα της εξόδου, θα είναι εκείνοι που δεν θεωρούνται «δικοί» του. Μάλιστα, το μήνυμα δόθηκε την Παρασκευή, όταν και απολύθηκε εργαζόμενη από το λογιστήριο του κόμματος. Μάλιστα, η είδηση παίρνει ακόμα πιο σοκαριστικές διαστάσεις, με την αποκάλυψη ότι η εν λόγω εργαζόμενη είναι 66 ετών και χρειάζονταν μόλις λίγους μήνες για να βγει στη σύνταξη!

Η απόλυση αυτή χαρακτηρίζεται από συναδέλφους της απόλυτα εκδικητική και ερμηνεύεται ως μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση – συμπεριφορά που όχι δεν ταιριάζει σε αρχηγός αριστερού -ας πούμε- κόμματος, αλλά ούτε σε μάνατζερ της πιο απρόσωπης πολυεθνικής στον πλανήτη. Το «έγκλημα» της απολυμένης εργαζόμενης; Ήταν συγγενής εξ αγχιστείας με το πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, Πάνο Σκουρλέτη.

Το κόμμα στον «πάγο»…

… ο λόγος στα think tanks. Από την πρώτη στιγμή έχει γίνει αντιληπτό πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι και μεγάλος οπαδός των συλλογικών διαδικασιών. Και δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται το πως δουλεύει ένας κομματικός οργανισμός της -ας πούμε- Αριστεράς.

Επομένως, δεν προκαλεί καμιά εντύπωση το γεγονός ότι τα καθοδηγητικά κομματικά όργανα συνεδριάζουν στη χάση και στη φέξη και πως οι νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις έχουν ερημώσει, πλήρως. Και με δεδομένο ότι ο ίδιος ο πρόεδρος δεν μπορεί τις «σάλτσες», η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παράγει πολιτική, αδυνατεί να παρουσιάσει οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση και η μοναδική δημόσια παρέμβαση, ήταν για την φορολογία. Και όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, θα τα ζήλευαν και οι πιο ακραίοι φιλελεύθεροι πολιτικοί.

Από ότι φαίνεται, το «ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς», θα συνεχιστεί. Για την ακρίβεια, όλα δείχνουν πως το κόμμα θα συνεχίσει να παραμένει στον «πάγο» και η παραγωγή -ας πούμε- πολιτικής, θα πηγάζει από τους «άριστους» του Κασσελάκη, που συμμετέχουν στα think tans που έφτιαξε.

Με αυτό τον τρόπο, ετοιμάζεται να περάσει στο προσωποπαγές κόμμα που ετοιμάζει για την επαύριο των ευρωεκλογών, ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα λάβει σε αυτές.