Νίκος Χριστοδουλίδης: «Η ΝΔ ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

Στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Πρόεδρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης 

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Η ΝΔ ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»
2'

«Η ΝΔ είναι ο βασικός αιμοδότης μιας παράταξης που εργάζονταν για την ενότητα την ανάπτυξη και την παρουσία της Ελλάδας στην ΕΕ», τόνισε ο Πρόεδρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ομιλία του στο 15o συνέδριο της ΝΔ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ προχώρησε σε μεγάλες κοινωνικές δομικές και πολιτειακές μεταρρυθμίσεις και τη χαρακτήρισε «ευρωπαϊκό φάρο» «που ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας». Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι «η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνέβαλε με πράξεις και όχι με λόγια στην κατοχύρωση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδας αναβαθμίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις κερδίζοντας τον σεβασμό όλων των χωρών».

«Με τον Κυριάκο στο τιμόνι της χώρας θα πετύχουμε όλους τους στόχους μας», σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε ό,τι η Ελλάδα συμπάσχει και στηρίζει τον αγώνα της Κύπρου για την ανατροπή των τετελεσμένων της παράνομης τουρκικής κατοχής που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια.

Επανένωση της πατρίδας

«Δεν μπορεί να αποτελεί το μέλλον της ευρωπαϊκής Κύπρου αυτό» υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης ενώ είπε ό,τι δεν θα εγκαταλείψει της προσπάθειες του για τον τερματισμό της Τουρκικής κατοχής και της επανένωση της πατρίδας του. «Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενεργή και ουσιαστική στήριξη των προσπαθειών μας πάνω σε μια βάση συναντίληψης και ενιαίας στρατηγικής.Είναι άρρηκτοι και ισχυροί οι δεσμοί της Κύπρου με την Ελλάδα».

Παράλληλα πρόσθεσε ό,τι σε λίγες μέρες συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, «η οποία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού, στους οποίους θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες».

Τέλος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε πως ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας με λόγο στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και είναι βασικοί πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. «Θα συνεχίσουμε την κοινή μας στρατηγική για πολλά θέματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα. Από την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έως τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην περιοχή», ενώ έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας τη στήριξη του στην υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο