ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Τσίπρας στο Newsbomb.gr: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 20% στις ευρωεκλογές

Γιώργος Τσίπρας στο Newsbomb.gr: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 20% στις ευρωεκλογές

Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, στη διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου 

Συνέντευξη έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, στη διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου. Δύο μόλις μήνες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, σχολιάζοντας τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, την τραγωδία στα Τέμπη αλλά και μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα.

Στο ερώτημα για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη σχολική βία ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Έχουμε γενικό ζήτημα διάχυτης βίας. Υπάρχει περισσότερη βία». Και πρόσθεσε: «Με τις ποινές ποτέ κανείς δεν κατάφερε να κάνει κάτι. Χρειάζεται να μιλήσει ο κόσμος για το πρόβλημα και να βρεθεί λύση. Ποινές υπήρχαν και πριν. Το ποινολόγιο το είχαμε, δεν είχαμε παρέμβαση από το κράτος».

«Όταν έχουμε μια κοινωνία ανταγωνιστική, είναι δεδομένο ότι θα γεννά φαινόμενα τέτοια. Τα μέτρα για τη σχολική βία δεν θα αποδώσουν».

Ο Γιώργος Τσίπρας συμπλήρωσε: «Οι ποινές δεν λύνουν το πρόβλημα». Αναφερόμενος μάλιστα στην περίοδο που εκείνος πήγαινε σχολείο, είπε: «Τότε υπήρχαν ποινές, δεν είναι λύση να γυρίσουμε στη δεκαετία του ΄60».

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Τα στελέχη της ΝΔ βγαίνουν στην τηλεόραση και λένε το ποίημα για το πόσο συντετριμμένοι είναι. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη, όπως και ο υπουργός έχει ευθύνη. Έγιναν παραλείψεις και δεν πάρθηκαν τα μέτρα που έπρεπε. Έπρεπε να παρθούν μέτρα, ακόμη και χωρίς την 717».

«Αν είχαμε πρωτόκολλα ασφαλείας δεν θα φτάναμε στο δυστύχημα αυτό», συμπλήρωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Το θέμα των Τεμπών το σήκωσαν οι συγγενείς και ο κόσμος με το 1,5 εκατομμύριο υπογραφές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην τραγωδία με τους νεκρούς στο Μάτι, είπε: «Στελέχη μας πήγαν στη Δικαιοσύνη, όπως η Ρένα Δούρου. Αυτοί αποφεύγουν να πάει κάποιος στη Δικαιοσύνη».

Για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Η κυβέρνηση θέλει να βαφτίσει την εκπαίδευση που παρέχουν κάποια κολλέγια, σε πανεπιστήμια. Ξένα πανεπιστήμια δεν θα ανοίξουν στην Ελλάδα. Τα κολλέγια θα βαφτιστούν πανεπιστήμια».

Για τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ο δίαυλος επικοινωνίας Ελλάδας - Τουρκίας δεν είναι λάθος. Απλά, έχει ισχυροποιηθεί η Τουρκία και χρειαζόμαστε μία νέα στρατηγική, γιατί αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Πρέπει να διατηρήσουμε τον γεωπολιτικό έλεγχο στο Αιγαίο. Η Τουρκία θέλει να καταφέρει να μοιραστούμε το Αιγαίο».

«Δεν πρόκειται να πάμε στη Χάγη, είναι κρίσιμο για μας να κρατηθεί το status quo που υπάρχει στο Αιγαίο», συμπλήρωσε.

Για το βράδυ των ευρωεκλογών προέβλεψε ότι «η κυβέρνηση θα έχει φθορά». «Οι ευρωεκλογές», όμως - όπως είπε «δεν αλλάζουν κυβερνήσεις». Σχολιάζοντας την τελευταία δημοσκόπηση του Alpha ότι δηλαδή το 44% δεν βλέπει άλλη εναλλακτική πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε: «Θέλουμε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Αν μπορούμε να πάρουμε πάνω από 20%, θα είναι ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκεντρώνει το ποσοστό στις ευρωεκλογές που θέλει, είπε: «Στόχος είναι οι εθνικές εκλογές. Έχει γίνει το συνέδριο».

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, στόχος είναι να παρθούν χρήματα από την Ευρώπη για να βοηθηθεί η οικονομία μας.