ΠΑΣΟΚ: Πυρά κατά Ανδρουλάκη - Ποιοι ζητούν εκλογές τώρα

Πολλά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν υπεύθυνο τον Νίκο Ανδρουλάκη για το αποτέλεσμα της κάλπης των Ευρωεκλογών

ΠΑΣΟΚ: Πυρά κατά Ανδρουλάκη - Ποιοι ζητούν εκλογές τώρα
INTIME NEWS
4'

Ανέβηκαν τα πνεύματα στο ΠΑΣΟΚ με αρκετά στελέχη να ασκούν σφοδρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Είναι σαφές μετά και το εκρηκτικό κλίμα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ότι οι εσωκομματικές εκλογές μέσα στο 2024 είναι αναπόφευκτες. Και μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να σήκωσε το... γάντι, όμως τα στελέχη του κόμματος τον θεωρούν υπεύθυνο για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Οι Κώστας Σκανδαλίδης, Πέτρος Ευθυμίου, Παύλος Γερουλάνος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος, άσκησαν σκληρή κριτική στο Νίκο Ανδρουλάκη, πιέζοντας για εσωκομματικές εκλογές το φθινόπωρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκλογές για νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ την ίδια στιγμή σκληρή κριτική άσκησαν τόσο ο Κώστας Σκανδαλίδης όσο και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Μάλιστα, ο Φίλιππος Σαχινίδης ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ ότι «η λειτουργία του κόμματος, είναι Κιμ Γιονγκ Ουν»…

Στον απολογισμό του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αρρυθμίες, και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι υπό την ηγεσία του το ΠΑΣΟΚ βγήκε από το τέλμα. «Να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε» είπε.

«Όλες μου οι επιλογές ήταν αξιακές διότι έχω πολιτική αυτονομία από τα συμφέροντα. Έφτασα Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής με τις δικές μου δυνάμεις και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι» είπε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Επειδή η παράταξη έχει πονέσει πολύ από τυχοδιωκτισμούς αλλά και παιχνίδια παρασκηνίου, πρέπει να έχουμε ιστορική μνήμη και να θυμόμαστε ότι η ψυχή του ΠΑΣΟΚ έχει πολεμήσει και έχει πολεμηθεί πολλές φορές από τον καθεστωτισμό και τη γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ. Όποτε νίκησε η ψυχή του ΠΑΣΟΚ με την αυτονομία, το πάθος, τις αξίες και τις ιδέες της, πήγε μπροστά. Όποτε ηττήθηκε, οι παλαιότεροι γνωρίζουν τι συνέβη» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τόνισε πως: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες αλλά όχι να γίνεται και μια καθολική απαξίωση μιας ανοιχτής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας το κόμμα έφτιαξε ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, με θεματικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Αλλά αυτοί οι οποίοι σήμερα ψέγουν το πρόγραμμα, επί τέσσερις μήνες δεν έστειλαν ούτε ένα email για τον τομέα τους».

«Για μένα η ενότητα δεν είναι μόνο λόγια, ούτε διακηρύξεις, είναι κουλτούρα. Όταν φεύγει η λέξη, είναι σφαίρα. Δε γυρνάει πίσω. Σήμερα λοιπόν, – κατά κάποιους – η άνοδος κατά 5% από τις προηγούμενες ευρωεκλογές είναι ήττα! Η άνοδος κατά 4% από τις εθνικές εκλογές του 2019 είναι ήττα!» υπογράμμισε.

«Το να προσπαθείς μία εβδομάδα τώρα με κάθε τρόπο να πάρεις τον προβολέα από τον μεγάλο ηττημένο, που θα έπρεπε να απολογείται, για μένα είναι τυχοδιωκτισμός. Δηλαδή δεν μπορούσαμε να τα κουβεντιάσουμε όλα αυτά εδώ σήμερα; Είναι τυχοδιωκτισμός. Ούτε δύο ώρες δεν επέτρεψαν κάποιοι να μπει προ των ευθυνών του ο Μητσοτάκης» σημείωσε.

Χάρης Δούκας: Θέλω το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει το στοίχημα

Ο Χάρης Δούκας έστειλε το δικό του μήνυμα το απόγευμα της Τετάρτης. «Αν το βιβλίο μιλάει για την κατεύθυνση των κομμάτων το 2050, εγώ θέλω ο χώρος στον πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και το οποίο η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι' αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, για τις αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Ο Δούκας μίλησε απόψε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη «Τι Δημοκρατίες που υπάρχουν το 2050;», στην Τεχνόπολη όπου ανέφερε ακόμη ότι «οι συγκλίσεις για την Κεντροαριστερά γίνονται στις γειτονιές, όπως συνηθίζω να λέω. εκλογές στην Αθήνα έχει ως κορμό το ΠΑΣΟΚ αλλά και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή συνύπαρξη δυνάμεων Δεν επικράτησε απλώς εκλογικά, ευκαιριακά, αλλά είναι μια στρατηγική συνεργασία που συνεχίζεται και μετά, στην οποία εντάσσονται οι κύριες κατευθύνσεις των πολιτικών στον δήμο, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτονομία τους. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι χωρίς κόστος.

Επίσης υπογράμμισε πως «ο χρόνος των εξελίξεων δεν είναι ευθύγραμμος, στατικός χώρος, απεριόριστος. Μου λένε ορισμένοι. Ας αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάσουν σιγά-σιγά, καθώς υπομένουμε αυτή τη διαδικασία στασιμότητας. Άφησε τη σήψη να εξελίσσεται. Κάθισε στο γραφείο σου αναπαυτικά και μην ασχολείσαι. Μου επιτέθηκαν μάλιστα επειδή τολμάω ακόμα και να αγωνιώ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε πως απέναντι σε αυτές τις απόψεις, υποστηρίζει μια διαφορετική κλίμακα χρόνου. «Η ιστορία γράφεται με ασυνέχειες και τομές που αλλάζουν τον ρου των εξελίξεων. Χρειάζεται ένα άλμα γρηγορότερο από τη φθορά, που λέει και ο Ελύτης», είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή