ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πυρά Βενιζέλου κατά κορυφαίων

Νέα πυρά Βενιζέλου κατά κορυφαίων

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φωτογράφισε Α. Διαμαντοπούλου-Α. Λοβέρδο τους οποίους κατηγόρησε ότι δεν έχουν κάνει αυτοκριτική

Βολές κατά κορυφαίων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, υπό τη νέα της σύνθεση. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πρώην υπουργούς, οι οποίοι δεν έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, θέτοντας στο «στόχαστρό» του, χωρίς πάντως να τους κατονομάσει την κ. Άννα Διαμαντοπούλου και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, σε ατομικό επίπεδο «φοβούμαι ότι δεν έχει γίνει από όλους εκείνους που είχαμε συμμετοχή στα πράγματα, η αναγκαία αξιολόγηση της δημόσιας διαδρομής μας τα τελευταία χρόνια. Αυτό εξηγεί σε κάποιο βαθμό ορισμένες συμπεριφορές που δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια της παράταξης να σταθεί και να ανασυσταθεί υπό εξαιρετικά δύσκολες και πιεστικές συνθήκες».

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε εκ νέου πρόσκληση «ανοιχτή και ουσιαστική» λέγοντας ότι θέλει όλους δίπλα του. «Σέβομαι όλες τις προσωπικές ευαισθησίες, κυρίως την προσωπικότητα και την αυτοεκτίμηση κάθε στελέχους, παλαιότερου ή νεότερου , για τον ρόλο που κατά τη γνώμη του πρέπει να έχει. Υπό μια προϋπόθεση: ότι και εμείς κατανοούμε τις ευαισθησίες, τις επιλογές και τις προσδοκίες της κοινωνίας».

Να γίνει νέο μεσοπρόθεσμο

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το μνημόνιο θα πρέπει να παραταθεί κατά δύο χρόνια, εκτιμώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, θα είναι δύσκολο να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2012 και να εκπονηθεί ο προϋπολογισμός του 2013.

Μάλιστα, επικαλέστηκε την προγραμματική σύγκλιση, που έχει ως θεμέλιο την αναθεώρηση του προγράμματος «αρχής γενομένης από της παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία και πάντως κατά τουλάχιστον δυο έτη. Μόνον έτσι μπορεί να διαμορφωθεί επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής από τώρα - β´ εξάμηνο του 2012 - μέχρι το τέλος του 2016».