ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Τσίπρα εν’ όψει άφιξης της Τρόικας

Πυρά Τσίπρα εν’ όψει άφιξης της Τρόικας

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ενόψει και της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε εκ νέου τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση να μην δεχθούν να συναντήσουν την τρόικα. «Εμείς αρνηθήκαμε να τους συναντήσουμε και καμιά πολιτική δύναμη δεν πρέπει να τους συναντήσει. Και η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει καμία δουλειά να συνδιαλέγεται με τρεις υπαλλήλους που υλοποιούν ένα αποτυχημένο πρόγραμμα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε η τρόικα του εσωτερικού να απεμπολήσει κάθε κυριαρχικό δικαίωμα στη γνωστή αποτυχημένη τρόικα που για μία ακόμη φορά έρχεται στη χώρα μας». Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε πως «οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί σκηνοθετούν την τελευταία πράξη του μνημονιακού δράματος της χώρας» και προειδοποίησε ότι φθινόπωρο η χώρα θα οδηγηθεί σε κοινωνικό «κραχ» με οδηγό το μνημόνιο.

«Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσει αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις. Τώρα δεν είναι προεκλογική περίοδος για να κοροϊδεύει τον κόσμο με την επαναδιαπραγμάτευση, την απαγκίστρωση και τον κακό ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε να μην αποδεχθούν τον διάλογο με αυτούς που καλά-καλά δεν ξέρουν ποιος είναι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα και μας κουνούν και το δάχτυλο» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι στη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Ιουνίου έδειξε «ακατανότητη» αδράνεια. «Αντί να προετοιμαστούν να διεκδικήσουν και να διαπραγματευθούν άφησαν τον χρόνο να κυλήσει. Κρύφτηκαν πίσω από ένα πραγματικά ατυχές γεγονός την ασθένεια του πρωθυπουργού. Η χώρα έχασε μία ακόμη ευκαιρία. Αντί να θέσουμε την αποτυχία του προγράμματος στο τραπέζι της Συνόδου η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την ιδιοκτησία του προγράμματος άρα και την ευθύνη της αποτυχίας του» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση υιοθέτησε και πλήρως το δόγμα του καλού μαθητή. Ή καλύτερα του καλού τρόφιμου σωφρονιστικού καταστήματος. Δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη ανοησία. Πιστεύουν ότι όσο σκληρότερα αυτοτιμωρηθούμε τόσο πιο επιεικείς επιδιώκουμε να είναι οι δανειστές μας. Πιστεύουν ότι αν γίνουν τροϊκανότεροι τον τροϊκανών στο τέλος θα αποζημιωθούν. Πλανώνται πλάνη οικτρά» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, χαρακτήρισε τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου «ανακοινώσεις παιδικής χαράς» και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα επιτρέψει η Βουλή να έχει διακοσμητικό ρόλο. «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πάντες ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Βουλή δεν μπορεί και δεν θα έχει διακοσμητικό και διεκπεραιωτικό ρόλο. Και αυτό ας το λάβουν σοβαρά όσοι προσπαθούν να την απαξιώσουν. Να ξέρουν επειδή για πρώτη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επιτρέψουμε λιγότερη δημοκρατία, λιγότερη Βουλή, λιγότερο κοινοβουλευτικό έλεγχο» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.