ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Οικονόμου: Δεν συμφωνώ με την επιμήκυνση

Π. Οικονόμου: Δεν συμφωνώ με την επιμήκυνση

Την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία στην πορεία θα βγουν εξέφρασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου.

«Το θέμα είναι αν θα μπορέσουμε και εμείς και οι δανειστές να τηρήσουμε τα υπεσχημένα», τόνισε ο κ. Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν τηρήσουμε εμείς τα συμφωνηθέντα στο τέλος του 2013 τα 20 δισ. που προβλέπονται για ανάπτυξη δεν θα μας δοθούν.

Σημείωσε παράλληλα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η ανεργία.

«Υπάρχουν πολλά πεδία διεκδίκησης σε αυτή τη συμφωνία», θεωρεί ο κ. Οικονόμου τα οποία πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί, προτείνοντας την έκδοση νέων ομολόγων ρευστότητας.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως δεν συμφωνεί με την επιμήκυνση, καθώς η χώρα θα τεθεί υπό διαρκή δημοσιονομική επιτροπεία.

«Είναι απαράδεχτο, δεν το δέχομαι. Πρέπει η λήξη να γίνει στην ώρα της, άντε με ένα χρόνο καθυστέρηση και μετά εκλογές. Με τη λήξη του Μνημονίου δηλαδή, να γίνουν εκλογές», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές για την πολιτική ποθυ ακολουθεί ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως αντί να ασχολείται με την κυβερνητική συνεργασία, είναι προτιμότερο να ασχοληθεί με το ΠΑΣΟΚ.