ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άθλιες μεθοδεύσεις στις περικοπές Άμυνας καταγγέλλουν οι Ανεξάρτητοι

Άθλιες μεθοδεύσεις στις περικοπές Άμυνας καταγγέλλουν οι Ανεξάρτητοι

Σε άθλιες μεθοδεύσεις για περικοπές στις Ένοπλες δυνάμεις αναφέρονται σε κοινή δήλωσή τους ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και ο Τομεάρχης Άμυνας του Κινήματος, βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής.

Ταυτόχρονα, ζητούν επείγουσα σύγκλιση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής. Ολόκληρη η δήλωσή τους έχει ως εξής: «Όταν μιλάνε για περικοπές, πάντα η εύκολη λύση ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Τώρα όμως το κακό παράγινε και οδηγούμαστε κατ’ επιταγή της τρόικας στην απόλυτη καταστροφή! Σύμφωνα με την 4η Μετάφραση Επικαιροποιημένου Προγράμματος(σελίδα 98), προβλέπονται: «Περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες που σχετίζονται με την άμυνα κατά τουλάχιστον 133 εκ. ευρώ το 2013 και επιπλέον 133 εκ. ευρώ το 2014 και 134 εκ. ευρώ το 2015, επιπλέον της μείωσης στις προμήθειες αμυντικού υλικού (παραδόσεις) κατά 830 εκ. ευρώ από το 2010 μέχρι το 2015».

Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 75 % σε σχέση με το 2009 και 65 % σε σχέση με το 2011. Συνολικά μιλάμε για πάνω από 1,2 δις ευρώ περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, που έχουν ήδη εγκριθεί και προγραμματισθεί. Λίγες μέρες πριν ο κ. Σταϊκούρας είχε συνάντηση με τον ΥΠΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο στο Πεντάγωνο, για να υλοποιήσουν νέες απαιτήσεις της τρόικας, για επιπρόσθετες-νέες περικοπές ύψους 1 δις από το υπουργείο άμυνας και μάλιστα από συγκεκριμένους κωδικούς. Πως άραγε γνώριζαν τέτοιες λεπτομέρειες οι τροϊκανοί ;; Είναι παρανοϊκό, ειδικά αυτή τη περίοδο, να συζητάμε τέτοια θέματα, όταν στη περιοχή μας παίζονται τεράστια γεωπολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διατηρεί Ε.Δ. ή όχι. Με βάση τα παραπάνω ζητούμε κατ' αρχήν από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο :

- Να πάρει δημόσια θέση για το θέμα των διαρροών και εάν πράγματι υπάρχει έστω και ψήγμα αληθείας, να παραπέμψει την υπόθεση για διερεύνηση.

- Να μας απαντήσει πόσες είναι τελικά οι περικοπές που θα γίνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις

- Μετά τις περικοπές ύψους 2,2 δις ευρώ, πως θα λειτουργήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και πως θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθνικό έργο που επιτελούν;

Ταυτόχρονα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προαναγγέλλουμε ότι με την επανέναρξη των λειτουργιών της Βουλής, από Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, θα ζητήσουμε την επείγουσα σύγκλιση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, ώστε να έχουμε πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις, από την εύρυθμη και αξιόμαχη λειτουργία τους μέχρι και το μισθολογικό των εκεί υπηρετούντων».

Διαβάστε επίσης:

Ακρωτηριάζουν τα «φτερά» της Πολεμικής μας Αεροπορίας!

Εισαγγελική παρέμβαση για διαρροές κωδικών ΥΕΘΑ ζητούν οι Αν.Ελληνες

Για τις δραστικές περικοπές στην Άμυνα μίλησε ο ΥΕΘΑ

Τον προϋπολογισμό του Υπ. Εθνικής Άμυνας συζήτησαν σήμερα οι αρμόδιοι