ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνάντηση του Ε. Βενιζέλου με τον Υπουργό Υγείας

Η συνάντηση του Ε. Βενιζέλου με τον Υπουργό Υγείας

Το υπουργείο Υγείας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματός του Δ. Κρεμαστινό και Σ. Κεδίκογλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας

''Είχαμε μία ενημέρωση σε βάθος. Κάναμε συζήτηση για όλες τις πτυχές του προβλήματος της υγειονομική μας πολιτικής γιατί ο πολίτης όταν μιλά για κοινωνικό κράτος το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας έχει στο μυαλό του'' τόνισε ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο και για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

''Τα προβλήματα είναι πολλά. Γιατί είναι προβλήματα και δημοσιονομικά και λειτουργικά. Τα δημοσιονομικά είναι γνωστά, συνδέονται με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια που κάνουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα ξανά αυτοδύναμη, ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ, να συμμαζέψουμε τις δαπάνες, να κινούμαστε όπως τα άλλα ευνομούμενα πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη, που προσφέρουν Υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας.''

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για την επίσκεψη και την ηθική και πολιτική συμπαράσταση, όπως δήλωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια να μην λείψει το φάρμακο από τον ασθενή και δήλωσε ότι συμφώνησαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη διαμόρφωση της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας, για την οικονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ κλπ.