ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γαλάζιοι» συνδικαλιστές εναντίον βουλευτών της ΝΔ

«Γαλάζιοι» συνδικαλιστές εναντίον βουλευτών της ΝΔ

Το παρασκήνιο της θυελλώδους ενημέρωσης των υπουργών και οι έντονες αποδοκιμασίες

Ένταση, αποδοκιμασίες και φωνές διαμαρτυρίας στιγμάτισαν τη χθεσινή ενημέρωση των «γαλάζιων» βουλευτών για τα νέα μέτρα από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα.

Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία και φώναζαν συνθήματα κατά των υπουργών, ενώ πέταξαν μέχρι και ποτήρια με νερό… «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω» φώναζαν οργισμένοι.

Προσερχόμενοι μάλιστα οι βουλευτές στα γραφεία της ΝΔ και αντικρίζοντας αυτές τις εικόνες ζήτησαν εξηγήσεις από τους τρεις υπουργούς.

Δέκτες έντονων αποδοκιμασιών έγιναν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Ντόρα Μπακογιάννη, στους οποίου οι συγκεντρωμένοι θύμισαν ότι πριν μερικούς μήνες η παράταξη ήταν αντιμνημονιακή.

Αποδοκιμασίες απ’ έξω – εκνευρισμός από μέσα

Την προσωπική παρέμβαση του Α. Σαμαρά προκάλεσαν οι αποδοκιμασίες των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ προς τους «γαλάζιους» βουλευτές, αλλά και η κόντρα μεταξύ βουλευτών και υπουργών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Ο κ. Βρούτσης πάντως στα γραφεία της Συγγρού «τα άκουσε» για τις θέσεις του πως πριν το μνημόνιο η αγορά λειτουργούσε με σοβιετικό μοντέλο ή πως συζητά με την τρόικα τις εργασιακές ανατροπές με βάση το e-mail για εξαήμερο κλπ.

Έντονη δυσαρέσκεια δημιουργήθηκε όταν ο κ. Σταϊκουρας είπε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα κοπούν οι συντάξεις.

«Θα αρχίσω να βρίζω σε λίγο» είπε ο Ιορδάνης Τζιαμτζής, όπως αναφέρει το Βήμα, εκφράζοντας τον εκνευρισμό του για τις κλειστές πόρτες και τα στόματα των υπουργών. Απευθυνόμενος στον κ. Σταϊκούρα είπε: «Τελικά θα μας πεις ρε Χρήστο πόσα ευρώ θα κόψουμε από τους αγρότες».

«Ξέρουμε ότι είμαστε αναλώσιμοι, αλλά θέλουμε να μάθουμε αν υπάρχει ελπίδα, αφού πρόκειται να θυσιαστούμε», είπε ο Κ. Κοντογεώργος απευθυνόμενος στον κ. Σταϊκούρα.

Στο ίδιο ύφος και ο κ. Σιούφας που είπε στον κ. Βρούτση : «Τι δουλειά έχει η τρόικα στην ιδιωτική αγορά εργασίας. Πρέπει να είστε άτεγκτος»

«Δώστε μας ηθικό. Δεν έχουμε ηθικό» είπε ο Γ. Στύλιος, τονίζοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να αντικρίσουν στα μάτια τους πολίτες και να δώσουν εξηγήσεις.

«Προσέξτε τι θα κάνετε, εμείς σας ψηφίζουμε με το ξεχνάτε», είπε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου πάντως σήμερα αποδοκίμασε τις πρακτικές των γαλάζιων συνδικαλιστών και ονομαστικά τον επικεφαλής τους Νίκο Κιουτσούκη και άφησε να εννοηθεί ότι οι πρακτικές της εξύβρισης υπουργών, και η τακτική αντίδρασης να εκσφενδονίζονται αντικείμενα και να προφέρονται απειλές δεν θα γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Διαπραγμάτευση «θρίλερ» με την τρόικα για τα νέα μέτρα

Ποιους βουλευτές της ΝΔ αποδοκίμασαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ