ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Μπαγιάτικο» δωράκι η επιμήκυνση

Τσίπρας: «Μπαγιάτικο» δωράκι η επιμήκυνση

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και των κυβερνητικών εταίρων εξαπέλυσε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Τσίπρας, κατηγορώντας τους για εξαπάτηση του ελληνικού λαού όταν μιλούσαν για απαγκίστρωση και αναδιαπραγμάτευση.

«Αφότου έκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού, τα πήραν όλα πίσω, καθώς δεσμεύονται μόνο σε ένα πρόγραμμα, στην «ιερά βίβλο του Μνημονίου», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

«Το νεοφιλελεύθερο λόμπι του Μνημονίου και της χρεοκοπίας, προσπαθεί να παρουσιάσει σαν επιτυχία το “μπαγιάτικο” δωράκι της επιμήκυνσης», δήλωσε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι το πρόγραμμα των 11,9 δισ. ευρώ αποτελεί δέσμη προαποφασισμένων μέτρων κατεδάφισης της κοινωνίας.

«Η επιμήκυνση δεν είναι τίποτα παραπάνω από τη δυνατότητα να μακρύνει λίγο περισσότερο το σκοινί απ' όπου θα κρεμαστούμε», διεμήνυσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το διακύβευμα είναι η ίδια η Δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή. Είχαμε προειδοποιήσει ότι το Μνημόνιο βάζει στο στόχο την ίδια τη Δημοκρατία, πριν από τη στόχευση της οικονομίας και της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του και κατά της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντας την ως «μακρύ χέρι» των δυνάμεων του Μνημονίου.

«Προσπαθούν να εξισώσουν τον αγώνα της κοινωνίας και των εργαζόμενων με τη δράση των ακροδεξιών και των νεοναζί» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας παράλληλα όλους να είναι σε συνειδησιακή εγρήγορση.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Η Αργεντινή μας έδειξε τον τρόπο