ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταθέτουν Λιβανός και Ζωγραφάκης

Καταθέτουν Λιβανός και Ζωγραφάκης

Η έρευνα για τις καταγγελίες κατά των Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη εστιάζεται κυρίως στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου θα καταθέσουν σήμερα, ο Ιωσήφ Λιβανός και ο Γιώργος Ζωγραφάκης, οι οποίοι με καταθέσεις τους στο ΣΔΟΕ εμπλέκουν τους κυρίους Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη, σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η έρευνα για τις καταγγελίες κατά των τριών πολιτικών εστιάζεται κυρίως στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Η εισαγγελέας θα τους ζητήσει να παραδώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τους καταγγελίες τους, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις πολιτικούς.

Εκείνο που προκαλεί το ενδιαφέρον των εισαγγελικών αρχών, είναι οι αγοραπωλησίες ακινήτων του ομίλου Καρούζου, αλλά και οι συνθήκες πώλησής τους και πρωτίστως οι επενδυτικές δραστηριότητες σε κατασκευές και εμπορία ακινήτων με υπέρογκες δανειοδοτήσεις τραπεζών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», στο πλαίσιο των ερευνών που έχουν ξεκινήσει, ελέγχονται κατά προτεραιότητα πληροφορίες και στοιχεία που ήδη υπάρχουν στη δικογραφία και αναφέρονται σε αγοραπωλησίες διαφόρων προσώπων μεταξύ των οποίων και κρατικών αξιωματούχων, προκειμένου να διακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες και κυρίως το παρασκήνιό τους.

Ο κ. Ιωσήφ Λιβανός, ο οποίος, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, επισήμως τις καταγγελίες για τους πολιτικούς τις έκανε στο ΣΔΟΕ στο τέλος του 2011, δεν προσκόμισε στην κατάθεσή του ενώπιον των αρμοδίων του σώματος στοιχεία για να επιβεβαιώσει τα καταγγελλόμενα για τον κ. Μεϊμαράκη και τους υπολοίπους.

Μετά την ενημέρωση, μάλιστα, τον Μάρτιο του 2012 της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου από το ΣΔΟΕ για τις καταγγελίες περί πολιτικών, εδόθη εντολή και ο κ. Λιβανός επανεξετάστηκε, δίχως και πάλι να προσκομίσει νεότερα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13:00 θα καταθέσει και ο δημοσιογράφος και εκδότης κ. Νίκος Χατζηνικολάου.

Διαβάστε επίσης: Πρώην σύζυγος Καρούζου: Η σχέση μας τα είχε όλα - Χρήμα, σεξ και βία!