Σαμαράς: Για μας η εγκατάλειψη της Ευρωζώνης δεν είναι επιλογή

Newsbomb

«Για μας, η εγκατάλειψη της ευρωζώνης, η επιστροφή στη δραχμή και η υποτίμηση για να κερδίσει η χώρα ακαριαία σε ανταγωνιστικότητα δεν είναι επιλογή. Είναι πλήρης καταστροφή!», δήλωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς από το Παρίσι, στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της εφημερίδας International Herald Tribune (ΙΗΤ).

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι εάν η χώρα έβγαινε από το ευρώ, οι Έλληνες, που έχουν ήδη απολέσει το 35% του βιοτικού τους επιπέδου την τελευταία πενταετία «θα έχαναν ακόμη 70% από τα σημερινά επίπεδα εντός ολίγων μηνών! Καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο. Και καμία δημοκρατία δε θα μπορούσε να επιζήσει από κάτι τέτοιο» σημείωσε.

Επισήμανε, δε, ότι «μόλις έφευγε ένα κράτος-μέλος το πιθανότερο είναι ότι οι διεθνείς αγορές θα έβαζαν στο στόχαστρό τους τον επόμενο «αδύναμο κρίκο». Κανείς δε γνωρίζει πού θα σταματούσε αυτό. Θα ήταν εξαιρετικά οδυνηρό για τους πάντες. Και θα μπορούσε να αποδειχτεί μοιραίο για πολλούς...» προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός, που σημείωσε την ανάγκη αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα έχει αναστρέψει ήδη την πορεία της» και εξεφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Προέβλεψε, δε, «σε ένα χρόνο από τώρα η επιτυχία της Ελλάδας θα δίνει ώθηση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά. Θα θεωρείται δικαίως σημαντική απόδειξη ότι η Ευρώπη μπορεί να επιλύει τα προβλήματά της και να ξεπερνά με επιτυχία τις δυσκολίες».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved