ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Α. Γεωργιάδης παίρνει …μόνο 5.400 € !

Ο Α. Γεωργιάδης παίρνει …μόνο 5.400 € !

Μετά την κόντρα που προκλήθηκε κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου των μέτρων που κατατέθηκε στη Βουλή, για τις αμοιβές των βουλευτών και το οποίο έθιξε κατά την ομιλία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο Άδωνις Γεωργιάδης του απάντησε την επόμενη ημέρα μέσω twitter ότι παίρνει …..μόνο 5.400 € …φόρων τον μήνα!

Αυτό το λέτε για να αποστομώσετε τον Ηλία Κασιδιάρη κ. Γεωργιάδη ή για να σας λυπηθεί ο οικογενειάρχης που μόλις χθες του μετατρέψατε τον ήδη θλιβερό μισθό των 600 ευρώ σε περίπου 500 μικτά ευρώ ή αλλιώς περίπου 300 ευρώ καθαρά;;;

adonis

Πέρα από το να συγκινείστε όταν ακούτε καλά λόγια για το άτομό σας από τον ..Ευάγγελο Βενιζέλο και πως η ομιλία σας στην Βουλή θα ήταν ικανή να πείσει τους συναδέλφους σας σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ψηφίσουν και 4ο Μνημόνιο, έχετε αντιληφθεί τι συμβαίνει έξω από την πύλη του κοινοβουλίου; Θα μας πείτε ότι είστε και ο ίδιος οικογενειάρχης, αλλά δεν μας πείθετε, γιατί αν θέλατε να αντιληφθείτε τι έχετε πράξει εσείς και οι συνάδελφοί σας θα έπρεπε να δοκιμάσετε να ζήσετε ένα και μόνο έναν μήνα με 300 ευρώ, πληρώνοντας ενοίκιο, χαράτσια, φάρμακα, τυχόν νοσήλια, διαλέξτε και πάρτε και αν λύσετε αυτά τα μαθηματικά, τότε ψηφίστε ό,τι σας κατεβάσει η βουλευτική σας …φώτιση!

Επειδή όμως και η υποκρισία έχει όρια σε αυτόν τον τόπο ας μάθει ο κόσμος για τα άτομά σας, ότι πληρώνεστε από τον ημιθανή και πλέον εξαιτίας σας μελλοθάνατο Έλληνα, τα τριπλάσια χρήματα από τον Βούλγαρο Βουλευτή, τη στιγμή που κάνατε τον μισθό του πολύ χαμηλότερο και από του Βούλγαρου εργαζόμενου και πληρώνεστε τα διπλάσια από τον Πορτογάλο Βουλευτή και πολύ περισσότερα από τον Ισπανό.

Εν ολίγοις πληρώνεστε σχεδόν τα ίδια χρήματα με τον Βουλευτή του Λουξεμβούργου, που δεν αντιμετωπίζει η οικονομία και η χώρα του κανένα απολύτως πρόβλημα. Και κάτι ακόμα! Η κ. Πιπιλή, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή επιβεβαίωσε ότι ο μισθός των βουλευτών, διαβάζοντας μάλιστα τη δική της τελευταία εκκαθάριση, είναι 8.217 ευρώ.

Η σύγκριση της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι Έλληνες βουλευτές σε ετήσια βάση με αυτές των υπολοίπων Ευρωπαίων συναδέλφων τους δεν αποτελεί άμεσα συγκρίσιμο μέγεθος όχι γιατί το κόστος ζωής ανά χώρα μπορεί να είναι διαφορετικό αλλά γιατί πέραν της αποζημίωσης σχεδόν σε όλες τις χώρες υπάρχει πληθώρα παροχών που συνοδεύουν την αποζημίωση.

MPs_Salary

Ξεκινώντας όμως από τις αποζημιώσεις διαπιστώνουμε ότι οι Έλληνες βουλευτές λαμβάνουν αρκετά υψηλότερο μικτό μισθό από τους συναδέλφους τους σε άλλες χώρες που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης.

1. Σε Βρετανία, Γερμανία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαγορεύεται η πρόσληψη συγγενικών
προσώπων των βουλευτών ως βοηθοί τους. Στην Γερμανία εάν βουλευτής επιθυμεί να προσλάβει
συγγενικό του πρόσωπο θα πρέπει να το πληρώνει ο ίδιος.
2. Στην Εσθονία ο μισθός του βουλευτή είναι συνδεδεμένος με τον μέσο μισθό της χώρας
πολλαπλασιασμένο επί έξι(6).
3. Στις περισσότερες χώρες (Γερμανία, Γαλλία κ.α) κάθε βουλευτής έχει συγκεκριμένο
προϋπολογισμό για τους βοηθούς του γεγονός που φυσικά καθιστά την δαπάνη διαφανή και
μετρήσιμη σε αντιδιαστολή με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
4. Στην Γαλλία και την Βρετανία υπάρχει ένα ιδιότυπο ταμείο ανεργίας για τους βουλευτές που δεν
επανεκλέγονται. Για 2,5 χρόνια λαμβάνουν μεσοσταθμικά περίπου 3.000€ τον μήνα στην Γαλλία
και το 50% της αποζημίωσης στην Βρετανία.
5. Στην Βουλγαρία πρόσφατα καταργήθηκαν όλες οι επιπλέον παροχές καθιστώντας τους εκεί
βουλευτές τους πλέον καλοπληρωμένους στην Ευρώπη.
6. Στις περισσότερες χώρες (Βρετανία, Γαλλία κ.α) υπάρχει βουλευτική σύνταξη υπάρχουν όμως και
σχετικές εισφορές και ειδικά ασφαλιστικά ταμεία.
7. Στη Σουηδία, τα μέλη του κοινοβουλίου υφίστανται έλεγχο από κάθε πολίτη.

Διαβάστε επίσης:

Η Πιπιλή αποκάλυψε πόσα χρήματα παίρνει το μήνα!

Οι κωλοτούμπες του Άδωνι Γεωργιάδη

Βενιζέλος σε Γεωργιάδη: «Άδωνι, είσαι θεός»

Βίντεο: Κασιδιάρης σε Άδωνι : Πόσα παίρνεις;

Γερμενής σε Γεωργιάδη: Εσύ φοράς ρόλεξ και εγώ δούλευα σε φούρνο!