ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Στη φυλακή οι φοροφυγάδες χωρίς αναστολή

Στουρνάρας: Στη φυλακή οι φοροφυγάδες χωρίς αναστολή

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 13:00 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο υπουργός είπε στον κ. Παπούλια ότι το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή όσοι καταδικάζονται για φοροδιαφυγή.

Ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, επεσήμανε ότι ο ίδιος είχε δηλώσει να κηρυχθεί η φοροδιαφυγή, ως ιδιώνυμο αδίκημα.

Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε ως «πληγή» τη φοροδιαφυγή και ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι όταν τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες με τη δόση, τότε όλο το βάρος θα πέσει εκεί.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να κοιτάξει, όπως είπε, και το θέμα των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

-«Θα συμφωνείτε νομίζω, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με εισοδηματικά κριτήρια», αντέτεινε ο κ. Στουρνάρας.

-«Βεβαίως συμφωνώ», είπε ο κ. Παπούλιας και ζήτησε να μάθει τι θα γίνει τώρα με την αποχώρηση από την προεδρία του Eurogroup του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι φιλέλληνας όπως σημείωσε.

-«Καλό θα ήταν να τον βραβεύσετε», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.