ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντόπισαν πολιτικά πρόσωπα οι οικονομικοί εισαγγελείς;

Εντόπισαν πολιτικά πρόσωπα οι οικονομικοί εισαγγελείς;

Εσπευσμένα στον Άρειο Πάγο (όπως προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση) η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κυρία Φάκου, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών πηγαίνει στον Άρειο Πάγο.

Η κίνηση αυτή μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα μπορούσε να ερμηνευθεί μόνο με έναν τρόπο!

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, που κάποιοι αχρείοι βάλλουν εναντίον τους επειδή «δεν έχουν συντάξει ακόμα πόρισμα για την λίστα» λειτουργούν με σοβαρότητα και δεν κάνουν υπέρβαση καθήκοντος.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι εάν ο κύριος Πεπόνης κατά τον έλεγχο της λίστας έπεσε - όπως αναφέρουν από το πρωί οι πληροφορίες - σε πολιτικά πρόσωπα, οφείλει να ενημερώσει τον Άρειο Πάγο, ώστε να αναλάβει δράση.

Εάν ο κύριος Πεπόνης εντόπισε λοιπόν πολιτικά πρόσωπα στη λίστα Λαγκάρντ, στέλνει κατ' ευθείαν την υπόθεση στον Άρειο Πάγο ως οφείλει, ώστε να αναληφθεί δράση για την ενεργοποίηση του άρθρου 86 του συντάγματος.

Έτσι, εάν ο κύριος Πεπόνης διαπίστωσε κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας ότι υπερβαίνει την δικαιοδοσία του, έστειλε το πόρισμα στον Άρειο Πάγο για να ασκηθούν αρμοδίως οι διαδικασίες και να σταλεί ο φάκελος στην Βουλή.

Ίσως λοιπόν η επίσκεψη της κυρίας Φάκου να μην έχει σκοπό... ευχές για τη νέα χρονιά, αλλά την άσκηση ποινικής δίωξης για πλαστογραφία!

Άλλωστε η νέα λίστα Λαγκάρντ ζητήθηκε αρμοδίως από τον κ. Στουρνάρα μετά την εξέταση του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος του υπαγόρευσε το νομικό πλαίσιο αυτής της δράσης, ώστε η διαδικασία να μην μπορεί να αμφισβητηθεί και η λίστα να είναι 100% αξιοποιήσιμη.

Η χρήση της λοιπόν είναι απολύτως νόμιμη!