ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα νοιάζονται για την αιθαλομίχλη»

ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα νοιάζονται για την αιθαλομίχλη»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης στα αστικά κέντρα από τη χρήση καυσόξυλων για θέρμανση, εξαπέλυσε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Σε δήλωσή της η κ. Διώτη κάνει λόγο για αναποτελεσματικά ημίμετρα της κυβέρνησης μπροστά στο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία φαινόμενο, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, σχολιάζει χαρακτηριστικά πως είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να αντιμετωπίσει μία θανατηφόρα νόσο με έμπλαστρα.

«Αφού κατάφερε να πνίξει δεκάδες πόλεις στην αιθαλομίχλη, και αφού τα μικροσωματίδια και τα επίπεδα βενζολίου, κυρίως στα αστικά κέντρα, εκτινάχτηκαν σε τιμές ρεκόρ λόγω της μαζικής καύσης τζακιών και ξυλόσομπων, η μνημονιακή κυβέρνηση έρχεται πάλι, ξανά με ημίμετρα, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτά της. Οι πρωτεργάτες της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης της κοινωνίας, αφού διέλυσαν ό,τι υπήρχε από το δημόσιο σύστημα υγείας και τις κοινωνικές δομές πρόνοιας, νοιάζονται τώρα για την υγεία των πολιτών, για τους ρύπους και την αιθαλομίχλη», παρατήρησε σε ειρωνικό τόνο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για το νέφος από τα τζάκια

Τεράστιος κίνδυνος για την δημόσια υγεία η αιθαλομίχλη

ΔΗΜΑΡ: Να δοθεί σε περισσότερους το επίδομα πετρελαίου