Παπαρήγα: Δεν συνυπογράφουμε την πρόταση ΑΝ.ΕΛ. και Χρυσής Αυγής

Newsbomb

Την επόμενη βδομάδα θα τοποθετηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το ποιους συγκεκριμένα πρέπει να συμπεριλαμβάνει η έρευνα της προανακριτικής επιτροπής, ανέφερε, σε δηλώσεις της για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», η γ.γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ενώ τόνισε ότι «αντιμετωπίζουμε το ζήτημα χωριστά και δεν κάνουμε κοινή παρέμβαση με άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες».

«Το ΚΚΕ, ήδη με ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας, δηλώνει ότι οπωσδήποτε πρέπει η προανακριτική επιτροπή να εξετάσει τις ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Βενιζέλου, διότι και οι δύο ως υπουργοί Οικονομίας είχαν άμεση σχέση και έχουν ευθύνες, κατά την γνώμη μας, που μπορεί να μην ταυτίζονται μεταξύ τους, αλλά έχουν σοβαρές ευθύνες για ό,τι συνέβη με τη λίστα Λαγκάρντ» δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ και προσέθεσε:

«Θεωρούμε όμως ότι δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε αυτά τα δύο ονόματα, θα πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου που πρωτίστως και με την πρώτη ματιά έχουν πολιτικές ευθύνες, αλλά ως πρωθυπουργοί και αφού γι' αυτούς ήταν πρώτης γραμμής το θέμα της φοροδιαφυγής, πρέπει να απαντήσουν από την πλευρά τους πώς έλεγξαν τη διερεύνηση της συγκεκριμένης λίστας ή και όποιες άλλες λίστες είχαν τεθεί υπόψη των ελληνικών κυβερνήσεων. Με αυτή την έννοια την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί ακόμη πιο συγκεκριμένα η ΚΟ του κόμματος».

Εξάλλου, η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ κάνει κοινή παρέμβαση με άλλα κόμματα. «Επειδή άκουσα τον κ. Καμμένο να λέει ότι συμφωνούμε με το κείμενο το οποίο κατέθεσε, ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς αρνηθήκαμε να συνυπογράψουμε το κείμενο αυτό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και με την Χρυσή Αυγή, ξεκαθαρίσαμε ότι αντιμετωπίζουμε το ζήτημα χωριστά και δεν κάνουμε κοινή παρέμβαση με άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες» είπε, προσθέτοντας, ότι «αν δει κανείς τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ, ασχολούμαστε και μελετάμε το θέμα, πέραν των δύο και λέμε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου, αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να διαθέσουμε στοιχεία για ποινικές ευθύνες». «Εμείς ζητάμε να επεκταθεί η εξέταση και αυτών, υπάρχει δηλαδή μια διαφορά ανάμεσα στις δύο προτάσεις» κατέληξε η γ.γ. του ΚΚΕ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved