ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΑΠ: «Ρήξη με την αλήθεια ο Ανδρέας», Λοβέρδος: «Φταίνε οι κηπουροί»!

ΓΑΠ: «Ρήξη με την αλήθεια ο Ανδρέας», Λοβέρδος: «Φταίνε οι κηπουροί»!

Ο μεγάλος στοχαστής έβαλε τους συνεργάτες του να απαντήσουν στον Λοβέρδο κι εκείνος ανταπάντησε κατηγορώντας τους «κηπουρούς» (κάποιοι από τους οποίους τον στηρίζουν στη ΡΙΚΣΣΥ)

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Πόλεμος μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδου ξέσπασε ύστερα από τις αναφορές του πρώην υπουργού Υγείας εναντίον του πρώην πρωθυπουργού περί προσχεδιασμένης υπαγωγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ από εκείνον και τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Λίγες ώρες μετά το θόρυβο που προκλήθηκε στα ΜΜΕ από τις αναφορές του οσονούπω κομματάρχη κ. Ανδρέα Λοβέρδου, το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου αντέδρασε κατηγορώντας τον πρώην υπουργό για «ρήξη με την αλήθεια»!

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου η απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ελήφθη ομόφωνα από όλα τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Εκθέτουν μάλιστα τον κ. Λοβέρδο λέγοντας ότι συμμετείχε στις σχετικές αποφάσεις με όλες του τις δυνάμεις, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του “Newsbomb.gr”.

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού κατηγορούν τον επικεφαλής της ΡΙΚΚΣΥ για υποκρισία και υποστηρίζουν πως προβαίνει σ’ αυτήν την τακτική προκειμένου να λάβει «λίγη δημοσιότητα», «πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας».

«Θυμήθηκε να αποποιηθεί τον αγώνα του ΠΑΣΟΚ» παρότι η πολιτική του κόμματος «δικαιώνεται από τους πολιτικούς αντιπάλους του», σημειώνουν οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι εκείνοι οι αντίπαλοι (σ.σ. αφήνοντας προσωπική αιχμή εναντίον του κ. Αντώνη Σαμαρά προσωπικώς), υιοθέτησαν όσα «πολεμούσαν λυσσαλέα και απέρριπταν».

Ενδιαφέρον έχει ο επίλογος της ανακοίνωσης από το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού. Ρωτά ρητορικά τον κ. Λοβέρδο: «Γιατί τέτοια ρήξη με την αλήθεια;», απαντώντας: «Κρίμα, Ανδρέα».

Ανταπάντηση από τον Λοβέρδο

Ο πρώην υπουργός Υγείας αντέδρασε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του κ. Παπανδρέου λέγοντας πως δεν καταλαβαίνει γιατί οι συνεργάτες του αισθάνονται ενοχές για την άποψη του πρώην πρωθυπουργού, που μετουσιώθηκε σε πράξη να συμμετάσχει δηλαδή το Δ.Ν.Τ. από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας που συγκροτήθηκε το 2010.

Με το γνωστό ακαδημαϊκό ύφος του, ο κ. Λοβέρδος κρίνει φανερό από την ανακοίνωση ότι «η γραφή της ιστορίας των πιο κρίσιμων στιγμών της μετεμφυλιακής περιόδου της Ελλάδας θα είναι μια επώδυνη διαδικασία» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και την χαρακτήρισε «κατάπτυστη».

Πιο ειρωνική πάντως είναι η παρατήρηση του πρώην υπουργού Υγείας στους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία: «η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος».

Τα βάζει με τους «κηπουρούς»!

Επανέλαβε ότι πριν αποφασιστεί η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ προηγήθηκαν «συζητήσεις, εντός αρμοδίων οργάνων στις οποίες υπήρχαν διαφωνίες ορισμένων υπουργών για το αν έπρεπε στο μηχανισμό στήριξης να συμμετάσχει το Δ.Ν.Τ.». Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να δοθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες στη δημοσιότητα, τα πρακτικά εκείνων των άτυπων υπουργικών συμβουλίων.

Αντί επιλόγου ας δούμε πώς ολοκληρώνει την αντίδρασή του στην απάντηση Παπανδρέου ο κ. Λοβέρδος: «Ορισμένοι Υπουργοί είχαμε υποστηρίξει πως δεν έπρεπε. Η συνέχεια είναι γνωστή και είμαι από αυτούς που παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για την στήριξη της χώρας και των πολιτών της. Προσωπικά για αυτόν τον αγώνα έχω υποστεί τα πάνδεινα. Οι κηπουροί κρυμμένοι στο καλά προστατευόμενο βίο τους συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα».

Ούτε ο Φώσκολος, τόσο μελώ...

Πάντως με κάτι τέτοια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αισθάνεται πολιτικά πιο ενισχυμένος, ενώ σχόλια προκαλεί η επίθεση Λοβέρδου στους "κηπουρούς του Γιώργου" από τη στιγμή που λέγεται πως τον στηρίζουν πολιτικά δύο επιφανή στελέχη αυτής της ομάδας, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Γιάννης Ραγκούσης. Προσέξτε τι είπε επί λέξει στη ΝΕΤ ο κ. Λοβέρδος στο 6ο απόσπασμα από το σημείο 5':02" για τον κ. Παπανδρέου, το Μνημόνιο και την υπαγωγή στο ΔΝΤ.

Διαβάστε ακόμα: