Πρόβα εξουσίας για Τσίπρα οι επαφές στη Γερμανία

Πρόβα εξουσίας για Τσίπρα οι επαφές στη Γερμανία

Η κοινή γνώμη υποστηρίζει την τακτική και το πρόγραμμα διεθνών επαφών που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Αίσθηση άφησε η πρόσφατη επίσκεψη που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στη Γερμανία και φυσικά οι επαφές που έκανε ειδικά με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, στον οποίο έθεσε δύο αιτήματα, την ικανοποίηση του Κατοχικού δανείου και την έκδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Την εικόνα αυτή δημιουργεί το αποτέλεσμα της ανοικτής δημόσιας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το “Newsbomb.gr” την εβδομάδα που πέρασε. Το ερώτημα στο οποίο ανταποκρίθηκαν 4.494 αναγνώστες μας ανέφερε: «Πώς κρίνετε τα αποτελέσματα της επίσκεψης και των επαφών που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στη Γερμανία;»

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης θεωρεί ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας έδωσε τις πρώτες εξετάσεις για να διεκδικήσει πλέον ανοικτά την εξουσία, κάτι το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνεται σύμφωνα με τις εξελίξεις αλλά και τα αποτελέσματα της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι η άποψη 2.700 αναγνωστών μας, η οποία μεταφράζεται σε ποσοστό 60,08% επί των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση.

Εξαπίνης τον Σόιμπλε

Θετική είναι και η άποψη 799 αναγνωστών, οι οποίοι θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδίασε τον κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε όταν του έθεσε τα ζητήματα για το Κατοχικό δάνειο και την παραπομπή του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου στην ελληνική Δικαιοσύνη. Φαίνεται ότι το 17,78% από τους συμμετέχοντες επιθυμούν την εισαγωγή αυτών των δύο καίριων θεμάτων στην ατζέντα των διμερών σχέσεων της Ελλάδας με τη Γερμανία.

Σε τρίτο επίπεδο, το 12,35% από τους ερωτηθέντες, πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας έπρεπε να γίνει ακόμα πιο πιεστικός προς τη γερμανική πλευρά. Την άποψη αυτή υιοθετούν 555 αναγνώστες του “Newsbomb.gr”. Τέλος, υπήρξαν 440 πολίτες -που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 9,79%- που πιστεύουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τρεις προτάσεις διακυβέρνησης και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Διαβάστε επίσης: