ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα 4,5 δισ. έφτασαν τα πόσα που διακινήθηκαν εντός της λίστας Λαγκάρντ

Τα 4,5 δισ. έφτασαν τα πόσα που διακινήθηκαν εντός της λίστας Λαγκάρντ

Τους δύο εμπειρογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ που συνέταξαν την πραγματογνωμοσύνη για το usb με τη «λίστα Λαγκάρντ», το οποίο είχε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, αποφάσισε να καλέσει για να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Στόχος των μελών της Προανακριτικής είναι να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις σε πολλά, όπως επισημαίνεται, σημεία που παραμένουν αδιευκρίνιστα σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της έρευνας της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, η Προανακριτική Επιτροπή που ασχολήθηκε το απόγευμα με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, αποφάσισε να καλέσει και όλους τους συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών που δεν έχουν καταθέσει, ώστε να απαντήσουν στο ερώτημα ποιο είναι το πρόσωπο στο οποίο έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς φύλαξη το επίμαχο «στικάκι».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο έφτασε χθες στην Προανακριτική Επιτροπή, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το συνολικό ύψος του ποσού που διακινήθηκε στη «λίστα Λάγκαρντ» έφτασε τα 4,5 δισ. δολάρια.