Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι ευγνώμων στον Καναδά

Newsbomb

Συνάντηση με τον πρόεδρο της καναδικής γερουσίας, Νοέλ Κινσέλα, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον απόηχο του εορτασμού των 70 χρόνων των διμερών διπλωματικών σχέσεων.

«Ο Καναδάς αναγνωρίζει τους στενούς δεσμούς με την Ελλάδα που στηρίζονται στην αμοιβαιότητα της συνεργασίας αλλά και στη μεγάλη και ακμάζουσα ελληνική παροικία του Καναδά», τόνισε ο κ. Κινσέλα.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι Καναδοί βουλευτές και γερουσιαστές υποστηρίζουν ηθικά τους Έλληνες συναδέλφους τους που εργάζονται σκληρά για να ανταπεξέλθουν στην κρίση χρέους της χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στους μακρόχρονους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών και εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη της Ελλάδας απέναντι στον Καναδά, καθώς ήταν, όπως είπε, η πρώτη χώρα που έδειξε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα της κρίσης, προχωρώντας σε επενδύσεις στη χώρα μας.

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα αλλάζει σε επίπεδα θεσμών και υποδομών και κάλεσε τους καναδούς να κάνουν επενδύσεις σε μια χώρα που προσαρμόζεται ταχύτατα στα σύγχρονα δεδομένα, ενώ παράλληλα, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την ελληνική παροικία του Καναδά αλλά και την ευγνωμοσύνη της Ελλάδας, στη χώρα υποδοχής των μεταναστών μας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved