ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αρένα» και πάλι η Βουλή

«Αρένα» και πάλι η Βουλή

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Έχω τσίπα-Κωνσταντοπούλου: Δεν σας φαίνεται

Ένταση και έντονες λογομαχίες επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης.

Αιτία της νέας σύγκρουσης, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», η λέξη «έξεστι» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Α. Νεράντζης, όταν ο κ. Κακλαμάνης του διαμαρτυρήθηκε για την συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας: «Έχω τσίπα και δεν δέχομαι να με υβρίζουν» με την κ. Κωνσταντοπούλου να απαντά «Δεν σας φαίνεται και παράλληλα χρησιμοποιείτε την ιδιότητά σας για να καταχράστε την διαδικασία και να παίρνετε τον λόγο όποτε θέλετε και να μην σέβεστε κανέναν», σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βηματοδότη».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν ότι το «έξεστι» του κ. Νεράντζη, ήταν παραπομπή στο γνωστό σπαρτιατικό απόφθεγμα «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» («είναι φυσικό για τους Κλαζομενίους να ασχημονούν»), με αποτέλεσμα την διαμαρτυρία του κ. Δρίτσα.

Ο κ. Νεράντζης, απάντησε ότι η αντίδραση αυτή είναι αποτέλεσμα της αγραμματοσύνης ορισμένων, με αποτέλεσμα η κ. Κωνσταντοπούλου εξαγριωμένη να του απαντήσει: «Τα περί αγραμματοσύνης να τα απευθύνετε σε εκείνους που διαλέγεστε στο επίπεδό σας. Το έργο των οδόντων σας ας συγκρατήσει τον λόγο σας».