ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Η Αθήνα θα ξαναγεννηθεί

Σαμαράς: Η Αθήνα θα ξαναγεννηθεί

Για «αναγέννηση» της Αθήνας, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, κατά το χαιρετισμό του στην παρουσίαση της «Παρέμβασης στην Πανεπιστημίου» από το Ωνάσειο.

«Η Αθήνα μπορεί να ξαναγεννηθεί στο μυαλό μας, στην ψυχή μας - σε λίγα χρόνια και στην πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η ανάπλαση της Πανεπιστημίου, μαζί με την παρέμβαση στο Φαληρικό Όρμο, την ανάπτυξη του Ελληνικού, αποτελούν το «τρίγωνο» αυτής της αναγέννησης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου, τόνισε ότι έχει σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα, καθώς, όπως είπε, δείχνει ότι «υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας μας που μέσα στο ζόφο της κρίσης οραματίζονται την Ελλάδα αλλιώς».

«Έχουμε ένα τεράστιο δυναμικό, που μπορούμε να το αναδείξουμε προς όφελος δικό μας, προς όφελος, κυρίως, των επόμενων γενεών, αλλά και για να αλλάξει η εικόνα του κόσμου για την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Συνεχάρη τέλος το Ίδρυμα Ωνάση, που χρηματοδότησε το διαγωνισμό, το ΕΜΠ για το ερευνητικό του πρόγραμμα που είχε προηγηθεί, και τους υπόλοιπους δημόσιους φορείς συνεργάστηκαν «ώστε αυτή η ανάγκη όλων μας να αρχίσει να γίνεται ένα συγκεκριμένο όραμα».