ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΝΕΑ ΜΕΡΑ» με αμηχανία

«ΝΕΑ ΜΕΡΑ» με αμηχανία

Η παρουσίαση, ως κόμματος πια, του φόρουμ «Ελλήνων Πρωτοβουλία» με την ονομασία «ΝΕΑ ΜΕΡΑ» έγινε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Η προσέλευση του κόσμου, ωστόσο, δεν ήταν η αναμενόμενη, προκαλώντας αμηχανία στα στελέχη που προωθούν το εγχείρημα.

Μάλιστα, η απουσία κοινωνικού ρεύματος πίσω από το νέο κόμμα ήταν τόσο ηχηρή που -σύμφωνα με πληροφορίες- μετά το πέρας της εκδήλωσης δεν έλειψαν και οι «δεύτερες σκέψεις» για τη σκοπιμότητα ή όχι του όλου εγχειρήματος.

Σήμερα το πρωί προσήλθαν στον Άρειο Πάγο ο γενικός διευθυντής του νέου κόμματος, υποπτέραρχος ε.α. Νικόλαος Θεοχάρης και οι δικηγόροι Γεώργιος Νούλας και Νικόλαος Πρωτέκδικος και κατέθεσαν τη δήλωση ίδρυσης του νεοσύστατου κόμματος ΝΕΑ ΜΕ.Ρ.Α. που προήλθε από το φόρουμ «Ελλήνων Πρωτοβουλία».

Επικεφαλής του κόμματος θα είναι ο κ. Χρήστος Ζώης, στην κίνηση μετέχουν, επίσης, οι πρώην βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ι. Κουράκος, Μιχ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Σταυρογιάννης, ενώ την προσπάθεια υποστηρίζει και ο κ. Ι. Μανώλης.

Το κόμμα προέκυψε μετά τη φυγή στελεχών από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία είχε προκαλέσει εντύπωση ως προς το συντονισμό, αλλά και την αιτιολόγησή της.

Οπως είχε αποκαλύψει το newsbomb.gr, ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε στη δημιουργία ενός κόμματος με τη συμμετοχή και του -επίσης αποχωρήσαντος- κ. Κ. Μαρκόπουλου, αλλά στην πορεία επήλθε ρήξη μεταξύ του και του κ. Ζώη σχετικά με τις "καρέκλες" στο ηγετικό σχήμα του νέου κόμματος. Κατόπιν τούτου, όλα δείχνουν ότι ο κ. Μαρκόπουλος οδεύει πίσω στη Ν.Δ., προσπαθώντας να αντιπαρέλθει τον ηχηρό τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από το κόμμα του κ. Σαμαρά.