ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για εργαζομένους στις κυπριακές τράπεζες

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για εργαζομένους στις κυπριακές τράπεζες

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Χαρά Καφαντάρη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να γνωστοποιήσουν σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να διασφαλιστούν οι 5.500 θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων στις Κυπριακές Τράπεζες στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι «η απόφαση του Eurogroup για "κούρεμα" των κυπριακών καταθέσεων είναι πρωτοφανής στην παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων των κρατών» και «οδηγεί στη διάλυση της οικονομίας ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μαρασμό τρεις τράπεζες στην Ελλάδα και στην ανασφάλεια χιλιάδες εργαζόμενους». Γι΄αυτό -όπως αναφέρουν- και η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αυτών των εργαζομένων, καθώς ο υπουργός Οικονομικών έως σήμερα έχει δώσει ασαφείς και αόριστες διαβεβαιώσεις για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και την απορρόφηση των τριών τραπεζών από Ελληνικές Τράπεζες.