ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόρτα» Παπούλια σε Ζώη

«Πόρτα» Παπούλια σε Ζώη

Την αρνητική απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας εισέπραξε το νέο κόμμα

Ο Χρήστος Ζώης και τα περισσότερα από τα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου δημιούργησαν πριν λίγες μέρες το νέο πολιτικό φορέα Νέα ΜΕΡΑ θέλοντας να δημιουργήσουν πολιτικό ανάχωμα στα δεξιά της ΝΔ με αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά.

Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα ήθελαν, με την πρώτη ηχηρή σφαλιάρα να έρχεται από τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε να συναντήσει τον πρόεδρο του νεοσύστατου κόμματος Χρήστο Ζώη, με την αιτιολογία πως δεν έχει σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα.

Το σοκ στο νέο φορέα ήταν μεγάλο καθώς συνηθισμένοι από άλλες εποχές, με τις πόρτες να ανοίγουν διάπλατα, έσπασαν κυριολεκτικά τα μούτρα τους, πιστεύοντας ότι έχουν το κύρος να συναντήσουν τον Κάρολο Παπούλια.

Συγκρίσεις με την περίπτωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη προσπάθησε πάντως να κάνει ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης, ωστόσο μάλλον ανέδειξε περισσότερο την έλλειψη σοβαρού πολιτικού βάρους που δεν διαθέτει η κίνηση Ζώη.