ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Είναι πόλεμος- Ή χάνει η Γερμανία ή το ευρώ

Τσίπρας: Είναι πόλεμος- Ή χάνει η Γερμανία ή το ευρώ

Σε έναν ακήρυχτο πόλεμο με γεωπολιτικές διαστάσεις αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η κρίση είναι κάτι παραπάνω από δημοσιονομική και αυτό «το απέδειξε η Κύπρος», για να συμπληρώσει ότι «υπάρχουν συγκρούσεις και επιδιώξεις που αφορούν το νόμισμα και τους ενεργειακούς πόρους».

«Tην ίδια στιγμή που θα κληθούμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις έχουμε ήδη απώλειες πολεμικού χαρακτήρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε παράλληλα, ότι δεν ξαναγίνει σε καιρό ειρήνης «το 50% των νέων να είναι άνεργοι, η ύφεση που έχει υποστεί η χώρα να συγκρίνεται με την ύφεση που υπέστησαν οι ΗΠΑ το '29, και να έχουμε 25% του ΑΕΠ απώλεια».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει ρίσκο «να πάμε στη δραχμή και ενδεχομένως σε μια καταστροφή που θα ναι μεγαλύτερη της σημερινής», ο κ. Τσίπρας απάντησε καταφατικά.

«Και υπάρχει αυτός ο κίνδυνος», σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «στο τέλος της μέρας δύο εκδοχές μπορεί να υπάρξουν. Ή να υποχωρήσει η Γερμανία και αυτό θα είναι μια νίκη όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά για όλους τους λαούς του Νότου ή να προχωρήσει σε επιλογές διάλυσης της ευρωζώνης ή κατακερματισμού της ευρωζώνης σε δύο ταχύτητες ή σε σενάρια τα οποία εν πάσει περιπτώσει δεν είναι σήμερα και τόσο εύκολα να τα εξηγήσουμε με βάση τη λογική». Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε «πότε δεν υπάρχει κόστος ή τίμημα όταν πάει κάποιος να δώσει μια μάχη;».

Ρoή Ειδήσεων