ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης για τη δίκη Τσοχατζόπουλου (βίντεο)

Τι λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης για τη δίκη Τσοχατζόπουλου (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολύκροτη δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, κ. Αλέξης Κούγιας μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «οι εισαγγελείς είχαν και έχουν την άποψη ότι πρέπει να παραστούν οι εκπρόσωποι του ελληνικού Δημοσίου, ως πολιτικώς ενάγοντες, αλλά εμείς υποστηρίζουμε ότι το προστατευόμενο αγαθό εδώ δεν είναι αυτό που προστατεύεται με την παθητική δωροδοκία, δηλαδή η καθαρότητα των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά είναι ένα διαφορετικό αδίκημα».

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι σήμερα στη δίκη εξετάζονται προδικαστικά θέματα. «Προανήγγειλαν οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου, και όλοι έχουν το ίδιο συμφέρον, το θέμα της παραγραφής. Θα είναι ένα σοβαρό θέμα, το οποίο θα πρέπει να λυθεί προδικαστικά» υποστήριξε, μεταξύ άλλων.

«Αν καταλογιστούν ποινικές ευθύνες, αυτές να στηρίζονται σε ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία κα όχι στις σχέσεις συγγένειας. Να επικρατήσει δηλαδή, η προσωπική, ατομική ποινική ευθύνη και όχι οικογενειακή» δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλους, συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, κόρης του πρώην υπουργού. Ο κ. Δημητρακόπουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απουσία της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου από την έναρξη της δίκης υποστήριξε πως «Απουσίασε καθώς είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχοσωματική κατάσταση. Στο στάδιο όμως της απολογίας θα παρευρίσκεται να δώσει τη μάχη για την αθωότητά της» είπε ο συνήγορος υπεράσπισής της.

Ο δικηγόρος του Σταμάτη Παναγιώτη, κουνιάδου του Άκη Τσοχατζόπουλου ανέφερε ότι η δίκη «ξεκίνησε με προσδοκία και επιδίωξη των συνηγόρων υπερασπίσεως να εξατομικευτεί η ευθύνη όπου υφίσταται του κάθε κατηγορουμένου ξεχωριστά. Να μπει εμπλακεί το δικαστήριο. Όπως όλα δείχνουν ότι είναι η επιδίωξη της πολιτικής αγωγής σε μία γενίκευση της κατηγορίας να μην βρεθούν με καταδικαστικές αποφάσεις άνθρωποι, που η μόνη ενοχή που τους συνδέει με την προκειμένη υπόθεση είναι η σχέση η συγγενική και μόνο. Εμείς έχουμε πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει η γενίκευση, αλλά συγκεκριμένα ο κάθε κατηγορούμενος από την ελληνική Δικαιοσύνη θα αντιμετωπιστεί στο μέτρο της ευθύνης του και στο μέτρο της συμμετοχής του».