ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντάρτικο» κατά Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή

«Αντάρτικο» κατά Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Μετά τη σφοδρή κριτική της νεαρής Ισπανίδας Μπεατρίθ Τελεγόν για τις τρελές δαπάνες και τα χρυσά ταξιδάκια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η οργάνωση της οποίας είναι πρόεδρος ο Γ. Παπανδρέου δέχεται νέο σημαντικό πολιτικό πλήγμα λόγω της απόφασης του πανίσχυρου SPD.

Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες (SPD) εγκαταλείπουν τη Σοσιαλιστική Διεθνή επειδή θεωρούν ότι η οργάνωση αυτή είναι πλέον ένας σιωπηλός, απλός θεατής των κοσμογονικών εξελίξεων που συμβαίνουν στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια.

Το δεύτερο ισχυρότερο κόμμα της Γερμανίας αντί να πληρώσει την ετήσια συνδρομή μέλους για το 2013, ύψους 100.000 λιρών Αγγλίας, κατέβαλε μόνο 5.000 λίρες (6.000 ευρώ) και στο εξής θα μετέχει στις ετήσιες συνόδους της Διεθνούς μόνο ως παρατηρητής.

«Πρέπει κανείς να αντιληφθεί με νηφαλιότητα ότι τα τελευταία χρόνια η Σ.Δ. δεν προσέφερε την παραμικρή ουσιαστική συμβολή είτε για τις ακρότητες των χρηματοοικονομικών αγορών είτε για άλλες παγκόσμιες προκλήσεις», σημειώνει σε συνέντευξή του ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Το...“αντάρτικο” κατά της ΣΔ στηρίζει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και ο ίδιος πιστεύει ότι η ΣΔ έχει χάσει την δυνατότητά της να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, ιδίως τώρα την περίοδο της κρίσης από τη στιγμή που η επιρροή της εξαρτάται από τις ισπανόφωνες και αφρικανικές χώρες και όχι από τις ευρωπαϊκές που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης με τεράστιες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα.

Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μια νέα διεθνή οργάνωση με το όνομα «Προοδευτική Συμμαχία» και προγραμματίζουν την ίδρυσή της στις 22 Μαΐου στη Λιψία όπου αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι τουλάχιστον 50 συγγενικών κομμάτων.