ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαθαίνει το χάσμα Βενιζέλου – Παπανδρέου

Βαθαίνει το χάσμα Βενιζέλου – Παπανδρέου

Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα και πάλι η Ιπποκράτους

Μετά την κόντρα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, η κόντρα μεταξύ του πρώην και του νυν προέδρου του Κινήματος μεταφέρεται σε επίπεδο Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Το γερμανικό σοσιαλιστικό κόμμα (SPD) αποφάσισε να αποχωρήσει από τη σοσιαλιστική διεθνή και να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου φορέα των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, ερχόμενο ουσιαστικά σε ανοιχτή ρήξη με τον πρόεδρο της Διεθνούς κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Η Ιπποκράτους για μια ακόμη φορά είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα.

Ο Ευ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην εκδήλωση στη Λειψία στις 22 Μαΐου για τον εορτασμό των 150 χρόνων του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), κίνηση που μεταφράζεται ως στήριξη στα σχέδια του προέδρου του SPD κ. Γκάμπριελ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, φαίνεται πως συμμερίζεται την άποψη και των υπόλοιπων 50 κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, οι οποίοι θεωρούν ξεπερασμένη και διεφθαρμένη τη σοσιαλιστική διεθνή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το αν θα συμμετάσχει ή όχι το ΠΑΣΟΚ στη νέα κίνηση του SPD, το αν θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από τη σοσιαλιστική διεθνή, αποτελεί ήδη το νέο σημείο τριβής του νέου προέδρου του κόμματος και του προκατόχου του.

Η κίνηση πάντως του Ευ. Βενιζέλου να δώσει το «παρών» στη Λειψία ρίχνει αναμφισβήτητα λάδι τη φωτιά στις σχέσεις του με τον Γ. Παπανδρέου.