ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Παπανδρέου κατά της διάσπασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Επιστολή Παπανδρέου κατά της διάσπασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο διάσπασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Ανοιχτή επιστολή προς τα κόμματα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, απέστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον γραμματέα της Διεθνούς Λουίς Αγιάλα, στην οποία διατυπώνει την αντίθεσή του στην διάσπαση της οργάνωσης.

Στην επιστολή ο κ. Παπανδρέου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «σε εποχές κρίσης για την Ευρώπη και όταν όλοι υποφέρουν από την μεγάλη ύφεση της οικονομίας σε διάφορα μέρη του κόσμου είναι λυπηρό η ηγεσία των Γερμανών μελών μας να επιδιώκει τη διαίρεση του διεθνούς προοδευτικού κινήματος, αντί να προωθεί τη συσπείρωση και την ενδυνάμωσή του. Εξίσου λυπηρό είναι να καταφεύγει κανείς σε ψευδή επιχειρήματα για να πετύχει κάτι τέτοιο».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους συνέταξε την επιστολή ο κ. Παπανδρέου τονίζει: «Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, επιθυμούμε να απαντήσουμε με την ανοιχτή αυτή επιστολή σε μία σειρά από θέματα που προέκυψαν από δηλώσεις, σχόλια και άρθρα που βγήκαν στο Τύπο τις τελευταίες μέρες από εκπροσώπους του κόμματος μέλους μας στη Γερμανία.

«Επειδή τα σχόλια αυτά δεν έγιναν στο πλαίσιο της οργάνωσής, αλλά δημόσια, πρέπει να αντιμετωπιστούν και να διευκρινιστούν επίσης δημόσια και με απόλυτη διαφάνεια».