ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Εφραίμ αποκαλύπτει το παρασκήνιο του Βατοπεδίου

Ο Εφραίμ αποκαλύπτει το παρασκήνιο του Βατοπεδίου

Ο ηγούμενος μέσω βιβλίου ρίχνει φως στην υπόθεση που έριξε την κυβέρνηση Καραμανλή

Με ένα βιβλίο που μάλλον θα γίνει ο εφιάλτης όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και του σκανδάλου με τις ανταλλαγές γης, επιστρέφει στο προσκήνιο ο ηγούμενος Εφραίμ. Την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαΐου, αναμένεται να παρουσιαστεί σε γνωστό ξενοδοχείο, ένα βιβλίο - βόμβα που θα αποκαλύπτει σκοτεινές πτυχές του σκανδάλου καθώς και σύμφωνα με το περιβάλλον του ηγουμένου "να αναφέρει πρωταγωνιστές που έμειναν άθικτοι" από τα όσα έγιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βιβλίο μάλιστα αναμένεται να γίνει προσπάθεια παραβολής των γεγονότων, καθώς η πλευρά Εφραίμ εκτιμά πως επρόκειτο για μία καλοστημένη παγίδα προκειμένου να πληγεί η κυβέρνηση Καραμανλή και να επισπευσθεί η άνοδος του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία. Ο ηγούμενος μάλιστα, είναι έτοιμος να παραθέσει έγγραφα και ημερομηνίες, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο μερίδας των ΜΜΕ, τα οποία από τις 5 Σεπτεμβρίου 2008 προανήγγειλαν εισαγγελική παρέμβαση, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ένα ακόμα στοιχείο πάντως που προκαλεί απορίες, σύμφωνα με τη Μονή Βατοπεδίου, είναι η στάση των Αρχών, μιας και όπως αναμένεται να αποδείξουν η παραγγελία και παραλαβή εγγράφων από 4 δημόσιες υπηρεσίες και η προετοιμασία εισαγγελικής παρέμβασης διήρκεσαν μόλις 5 ημέρες, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Αυτό που πάντως αναμένεται να κάνει πολλούς να μην κοιμηθούν τις επόμενες ημέρες, είναι οι αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλο στην υπόθεση καθώς και παρασκηνιακές επαφές και πρόσωπα, όπως για παράδειγμα από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.