ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάχη για το νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ

Μάχη για το νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ

Ο 29χρονος Σάκης Ιωαννίδης φαίνεται να κερδίζει τη μάχη

Εκλογές πραγματοποιούνται αυτή την Κυριακή στην νεολαία της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι νέοι 18-32 χρονών και για το σκοπό αυτό έχουν στηθεί περισσότερα από 188 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Νικητής αναμένεται να αναδειχθεί ο 29χρονος οικονομολόγος Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ έχει καταφέρει να διατυπώσει έναν ιδιαίτερα έντονο πολιτικό λόγο.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός Δραμινός τονίζει σε τοποθετήσεις τους πως ο χαρακτηρισμός "χαμένη γενιά", δε μπορεί να ταιριάζει σε μία γενιά νέων ανθρώπων που αντιστέκονται στο λαϊκισμό στις μέρες μας ενώ σημειώνει πως θα πρέπει όλοι να εργαστούν προκειμένου αυτή η γενιά να μετατραπεί σε γενιά της ελπίδας. Ο Ιωαννίδης μάλιστα, σημείωσε σε πρόσφατη τοποθέτηση του πως οραματίζεται μία ΟΝΝΕΔ βαθιά ιδεολογικοποιημένη, που θα δίνει βήμα σε όλους τους νέους που επιστρέφουν στην περιφέρεια και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους.

Έτερος υποψήφιος είναι ο Γιώργος Ασημακόπουλος, ο οποίος ωστόσο δε φαίνεται να συσπειρώνει σημαντικό κομμάτι της βάσης της γαλάζιας οργάνωσης. Οι κάλπες πάντως θα είναι ανοιχτές από τις 7 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ., ενώ οι διευθύνσεις των εκλογικών τμημάτων βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ.