Ραγκούσης για ΕΡΤ: Συνιστά εκτροπή η πράξη Σαμαρά

Newsbomb

«Ανεξάρτητα πως πρέπει να εξυγιανθεί η ΕΡΤ, η πράξη Σαμαρά που είναι μειοψηφία να την κλείσει είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Συνιστά εκτροπή...».

Με αυτή την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολίασε το «λουκέτο» στη Δημόσια ραδιοτηλεόραση ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Ο κ. Σαμαράς, δεν έχει κανένα δικαίωμα να προχωρά σε πράξεις όταν δεν συμφωνεί άλλος . Παραβιάζει τον πλέον θεμελιώδη κανόνα της δημοκρατίας», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, για να συμπληρώσει:

«Όταν τα δύο κόμματα ( ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ) που παρέχουν στον κ. Σαμαρά την πλειοψηφία στη Βουλή του ανακοινώνουν επίσημα ότι διαφωνούν με αυτό που πάει να πράξει τότε δεν έχει δικαίωμα να εφαρμόσει μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πρέπει να εισαχθεί για κύρωση στη Βουλή. Αυτό είναι εκτροπή. Καθιερώνει ένα απολύτως επικίνδυνο προηγούμενο για τη Δημοκρατία».

«Φανταστείτε αύριο μια άλλη κυβερνητική σύνθεση που το σχετικά πρώτο κόμμα θα εφαρμόζει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τις οποίες εκ των προτέρων θα έχουν οι κυβερνητικοί του εταίροι δηλώσει ότι διαφωνούν . Ο κ. Σαμαράς αναλαμβάνει ιστορικές ευθύνες και σε μία κρίσιμη συγκυρία οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνο δρόμο - πολιτειακά, θεσμικά, πολιτικά και κοινωνικά», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved