ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την ΕΡΤ παίρνουν σειρά νοσοκομεία και σχολεία

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την ΕΡΤ παίρνουν σειρά νοσοκομεία και σχολεία

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ΕΡΤ και τις πολιτικές εξελίξεις.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για επιχείρηση κλιμάκωσης της στρατηγικής αυταρχισμού και πόλωσης και για επίδειξη πυγμής «τόσο απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους όσο και απέναντι στους κυβερνητικούς του εταίρους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως ο Πρωθυπουργός «υποτίμησε τον ελληνικό λαό και τα δημοκρατικά ανακλαστικά του».

«Οι εξελίξεις αυτές βρίσκουν τη συγκυβέρνηση πλήρως αποδυναμωμένη. Το success story που η ίδια και τα στηρίγματά της προσπαθούσαν συστηματικά να επιβάλλουν επικοινωνιακά, κόντρα στις πραγματικότητες που βιώνουν οι έλληνες πολίτες, ξεφούσκωσε με πάταγο. Επίσης αναδείχτηκε η αναξιοπιστία των κυβερνητικών εταίρων του κ. Σαμαρά, οι οποίοι φαίνεται ότι διαπραγματεύονται την αρχική τους αντίθεσή στην αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την απόφαση για την ΕΡΤ με τη συμμετοχή τους στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ακόμα κι έτσι όμως η κυβερνητική συνοχή έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, με αποτέλεσμα η συγκυβέρνηση να μην αντέχει άλλη, τέτοιας οξύτητας, σύγκρουση με την κοινωνία», τονίζει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως η ΕΡΤ ήταν μόνο η αρχή καθώς όπως ισχυρίζεται σειρά έχουν τα λουκέτα και οι συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.

«Η οικονομική τρύπα στον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία μεγαλώνει, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ γρήγορα οι συντάξεις θα μειωθούν κι άλλο και οι ασφαλισμένοι θα συμμετέχουν ακόμη περισσότερο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ δεν αποκλείονται νέα εισπρακτικά μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Επίσης, έχει ήδη ανοίξει ζήτημα πλειστηριασμών σπιτιών ενώ η ασφάλεια των καταθέσεων δεν είναι δεδομένη όπως δείχνει η συναφής συζήτηση στην ευρωζώνη. Η συγκυβέρνηση μπροστά σε αυτό το νέο πλήρες αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής προσπαθεί να χειριστεί επικοινωνιακά τα προβλήματα με το υποτιθέμενο success story, ελπίζει σε ένα θαύμα μετά τις γερμανικές εκλογές και βαθαίνει συνεχώς την πόλωση, τον αυταρχισμό και την υποβάθμιση της δημοκρατίας», επισημαίνεται.