ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Ήταν αναγκαία η μείωση των μισθών στη χώρα μας!

Βρούτσης: Ήταν αναγκαία η μείωση των μισθών στη χώρα μας!

Ως «επώδυνη και αναγκαία λύση, για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας», χαρακτήρισε τη μείωση των αμοιβών κατά τα τρία τελευταία χρόνια, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ανοίγοντας σήμερα τις εργασίες του υψηλού επιπέδου σεμιναρίου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης μια «αναιμική οικονομία που επιβιώνει οριακά χάρη στο χαμηλό κόστος εργασίας» αλλά η ίδια εργασία και η καλά αμειβόμενη απασχόληση.

Αναφερόμενος στην ανεργία ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι «αποτελεί μία από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της κοινωνίας μας» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς».

Ειδικότερα ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας» για 45.000 άνεργους νέους και εξήγγειλε την πραγματοποίηση ανάλογου προγράμματος το επόμενο έτος για 75.000 νέους έως 29 ετών καθώς και την αύξηση των θέσεων στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Καταλήγοντας ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει το έργο και την αποστολή της που είναι «η έξοδος της χώρας από την κρίση και η επαναφορά σε ένα νέο ανοδικό κύκλο δημοσιονομικής σταθερότητας, βιώσιμου αναπτυξιακού δυναμισμού και κοινωνικής ισορροπίας».