ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπανδρέου διασύρει τους βουλευτές της ΝΔ

Ο Παπανδρέου διασύρει τους βουλευτές της ΝΔ

Αυτοί που τον άφησαν ελεύθερο με την ψήφο τους, τώρα πληρώνουν το τίμημα

Αιχμές για τη στάση που κράτησε η ΝΔ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του αφήνει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι οι ευθύνες για την κρίση πρέπει να αναζητηθούν στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ που προηγήθηκε της δικής του.

Ο άνθρωπος που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, θέτοντας σε ομηρία για πολλά χρόνια έναν ολόκληρο λαό, ρίχνει τώρα την ευθύνη των "εγκληματικών" του ενεργειών στους άλλους.

Στην ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, με περίσσιο θράσος αναφέρει:

«Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός… το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.!!!!

Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν o,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.

Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπανδρέου.

Στη Συγγρού επικρατεί αναβρασμός μετά τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, ενώ ορισμένοι επεσήμαναν εκνευρισμένοι πως «ο κ. Παπανδρέου δεν δικαιούται να μιλάει».

Κάποιοι άλλοι ωστόσο έδωσαν μια διαφορετική ερμηνεία: «Καλά σας κάνει!».

Κάποιοι τους κατηγόρησαν για «γραφικούς» αλλά όπως αποδεικνύεται μάλλον έχουν απόλυτο δίκιο.

Οι βουλευτές της ΝΔ εδώ και 2 χρόνια σχεδόν, καλύπτουν τα εγκλήματα του πρώην πρωθυπουργού αρνούμενοι με την ψήφο τους ακόμη και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο.

Όσον αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, πάλι οι βουλευτές της ΝΔ κάλυψαν τον Γιώργο Παπανδρέου αρνούμενοι επίσης με την ψήφο τους στη Βουλή να τον οδηγήσουν ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής.

Αλλά και όταν τελικά εκλήθη να καταθέσει, έστειλε υπόμνημα το οποίο επίσης οι βουλευτές της ΝΔ χαρακτήρισαν «επαρκές». Παράλληλα οι βουλευτές της ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ είχαν απορρίψει κατά πλειοψηφία την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να επανακληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Όλα αυτά ενώ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης παρουσίασε e-mail τα οποία επιβεβαίωναν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τη λίστα Λαγκάρντ, κάτι το οποίο τόνιζε στα mailκαι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αλλά και για τα περίφημα «μαγειρέματα» του ελλείμματος του 2009 από τον Γ. Παπανδρέου και τον «ακόμη ελεύθερο» Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, οι βουλευτές της ΝΔ σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο πρώην πρωθυπουργός τους προσβάλει κατάμουτρα ότι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και αυτοί τον αφήνουν να τους κουνά το δάχτυλο.

Καμία κουβέντα, ούτε για τα «μαγειρέματα» του ελλείμματος, ούτε για το ΔΝΤ, ούτε για τις επαφές του με τους διεθνείς τοκογλύφους πριν τις εκλογές του 2009, ούτε για τη λίστα Λαγκάρντ…

Επομένως, ας μην δυσανασχετούν που τους διασύρει ο Γ. Παπανδρέου. Αφού τον κάλυψαν και τον καλύπτουν ακόμα… «καλά τους κάνει!».

Διαβάστε επίσης:

Μετά 48 ώρες απάντησε ο ΓΑΠ σε Βορίδη

Ελιγμός Σαμαρά με ενωτική ομιλία για τη «Νέα Ελλάδα» το 2021 (VIDEO)