ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γραμματέας της ΝΔ ο Α. Παπαμιμίκος

Νέος γραμματέας της ΝΔ ο Α. Παπαμιμίκος

Ομόφωνα εξελέγη ο 34χρονος δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από την Πολιτική Επιτροπή

Ένα νέο κι άφθαρτο πρόσωπο αναλαμβάνει καθήκοντα γραμματέα στη Νέα Δημοκρατία, διαδεχόμενο τον απερχόμενο κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Πρόκειται για τον 34χρονο πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον οποίο εξέλεξε ομοφώνως η Πολιτική Επιτροπή χωρίς να χρειαστεί καν ψηφοφορία βάσει της τελευταίας αλλαγή στο καταστατικό.

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα στη «Νέα Δημοκρατία». Με την πρόταση ώστε να αναλάβει τα νέα καθήκοντά του ο κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος συμφώνησαν όλες οι πτέρυγες του κόμματος και γι’ αυτό δεν στήθηκε κάλπη.

Σύμφωνα με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο καταστατικό κατά τις εργασίες του συνεδρίου, την περασμένη εβδομάδα, σε περίπτωση μοναδικής υποψηφιότητας, η Πολιτική Επιτροπή ανακηρύσσει τον γραμματέα -όχι διά βοής- χωρίς ψηφοφορία.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία νέα κομματική δομή, έναν νέο πολιτικό οργανισμό που θα προσελκύσει νέους πολίτες αλλά και να εμπνεύσει εκείνους που αποστασιοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά», επισήμανε ο κ. Παπαμιμίκος στο πρώτο σύντομο μήνυμά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος γραμματέας ρου κόμματος αρχίζει κατ’ ευθείαν τη δουλειά ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις της νέας θέσης του.

Ανασυγκρότηση της ΝΔ

Ήδη ο απερχόμενος κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης τον έχει ενημερώσει για το έργο που τελέσθηκε ως σήμερα και για τους στόχους ώστε να ανασυγκροτηθεί ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας. Όπως εξηγούν κομματικοί παράγοντες, η επιλογή του κ. Παπαμιμίκου επιβεβαιώνει τη βούληση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να δώσει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που έχουν θέληση να εργαστούν για την παράταξη.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο κ. Παπαμιμίκος εξελέγη πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ το 2010 πηγαίνοντας κόντρα σε άλλον υποψήφιο, τον οποίο στήριζαν συνεργάτες του προέδρου. Μετά την εκλογή του, τότε, ο νεαρός δικηγόρος επέδειξε ομαδικό πνεύμα και ιδιαίτερη εργατικότητα, στοιχεία τα οποία εκτίμησε ο κ. Σαμαράς.

Κατά τις διπλές εκλογές του 2012, ο νεοκλεγείς γραμματέας της Ν.Δ. ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες με τις οποίες απέδειξε εμπράκτως ότι η ΟΝΝΕΔ ήταν μια συγκροτημένη δύναμη που ενίσχυσε τον προεκλογικό αγώνα της παράταξης.

Επίσης, ο κ. Παπαμιμίκος υλοποίησε ριζοσπαστικές ενέργειες με λαϊκή απήχηση -όπως ήταν τα «κοινωνικά παντοπωλεία»- τονώνοντας την επικοινωνία του κόμματος με τη βάση αλλά και δίνοντας απλές λύσεις σε προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, πεδίο στο οποίο δοκιμάστηκαν και απέτυχαν στελέχη του πολιτικού συστήματος με κοινωνικές και σοσιαλιστικές αναφορές.

Η μάχη των ιδεών

Πολιτικοί παρατηρητές επισήμαναν στο “Newsbomb.gr” ότι οι αναφορές του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για τη «μάχη των ιδεών» αποτελούν στοιχεία από τη ρητορική του κ. Παπαμιμίκου, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη που παρεχώρησε στον «Τύπο της Κυριακής» ότι «η νίκη των ιδεών ήρθε μέσα από τη δουλειά».

Σε εκείνη τη συνέντευξη είχε δώσει και το σκεπτικό του για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας σε τρία βασικά χαρακτηριστικά:

  • Σφιχτή και ευέλικτη κεντρική διοίκηση.
  • Θεματική δομή των περιφερειακών μας οργανώσεων, προκειμένου να αξιοποιούνται ανθρώποι που έρχονται πραγματικά σε επαφή με την κοινωνία και επιπλέον.
  • Σύνδεση με τα κοινωνικά ρεύματα ώστε χρήσιμες πρωτοβουλίες να γίνουν κύριες πολιτικές επιλογές.

«Πιστεύω ουσιαστικά σε ένα πολιτικό οργανισμό, που θα λειτουργεί υποβοηθητικά στην παραγωγή κυβερνητικής πολιτικής αλλά και υποστηρικτικά στην κοινοβουλευτική ομάδα», είχε επισημάνει τότε. Ανάλογη άποψη σκιαγράφησε μιλώντας περί της "Νέας Ελλάδας" ο πρώθυπουργός από το βήμα του 9ου συνεδρίου της Ν.Δ. κατά τη δευτερολογία του, πριν από μία εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα: