ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη συνεχίζει τις επαφές του ο Α. Σαμαράς

Στη Νέα Υόρκη συνεχίζει τις επαφές του ο Α. Σαμαράς

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο του Πρωθυπουργού- Επί τάπητος όλο το φάσμα των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων

Στη Νέα Υόρκη συνεχίζει τον κύκλο των επαφών του ο Πρωθυπουργός. Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της JP MORGAN Τζέιμι Ντιμόν, με τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για τις προοπτικές επενδύσεων στην ελληνική οικονομία.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του πρωθυπουργού, διάρκειας μίας ώρας με το δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας New York Times.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και επιχειρηματίες από την ελληνική ομογένεια, ενώ για τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν.

Η συνάντηση αυτή κρίνεται ως η σημαντικότερη μεταξύ των σημερινών επαφών του Πρωθυπουργού, καθώς αναμένεται να συζητηθούν το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και η ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να επισκεφθεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι, όπου θα δει και τις εργασίες ανέγερσης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.

Ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο του Πρωθυπουργού για τα μηνύματα που έβγαλε η χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Ομπάμα στη διάρκεια της οποίας τέθηκε επί τάπητος όλο το φάσμα των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

Η σαφής πολιτική στήριξη που εξέφρασε ο κ. Ομπάμα στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση, όπως και η κοινή γλώσσα των δύο ηγετών κατά της λιτότητας και υπέρ της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, ικανοποίησε απολύτως την ελληνική πλευρά, η οποία εκτιμά ότι το ισχυρό μήνυμα του Αμερικανού ηγέτη θα φθάσει στην Ευρώπη και ειδικότερα στο Βερολίνο και θα παίξει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις για την Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο

Επικοινωνία Σαμαρά-Αναστασιάδη για όσα ειπώθηκαν για το Κυπριακό

Ομπάμα: Δεν πρέπει να είμαστε κολλημένοι στη λιτότητα

«Ο Ομπάμα μέσω Σαμαρά θα στείλει μήνυμα στη Μέρκελ»

«Ο Αντώνης Σαμαράς προωθεί την Ελλάδα ως προπύργιο σταθερότητας»

ΗΠΑ: Η επίσκεψη Σαμαρά υπογραμμίζει την ισχύ των διμερών σχέσεων

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση Σαμαρά – Ομπάμα με φόντο οικονομία και ενέργεια