ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Ομπάμα μέσω Σαμαρά θα στείλει μήνυμα στη Μέρκελ»

«Ο Ομπάμα μέσω Σαμαρά θα στείλει μήνυμα στη Μέρκελ»

«Ο πρόεδρος Ομπάμα θα δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ η Ελλάδα προετοιμάζεται για περισσότερες συνομιλίες με τους πιστωτές για μια πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο bloomberg.


Σημειώνει ότι όπως έχει ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος στην ατζέντα θα βρεθούν το κυπριακό, οι εμπορικές πρωτοβουλίες και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Η επίσκεψη μπορεί να δώσει στον Έλληνα πρωθυπουργό την ευκαιρία να στείλει μήνυμα στην Άγγελα Μέρκελ για χαλάρωση της λιτότητας», επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg και υπενθυμίζει ότι η συνάντηση προηγείται των γερμανικών εκλογών στις 22 Σεπτεμβρίου όπου η Καγκελάριος επιδιώκει τρίτη θητεία, με την υπόσχεση ότι η Γερμανία δεν θα μετριάσει την πίεση στην Ελλάδα να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να εξακολουθήσει να λαμβάνει βοήθεια, όπως συμβαίνει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Επίσης το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι η σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται μετά την έκθεση του ΔΝΤ το οποίο ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον έκτο χρόνο ύφεσης και πιθανότητα να χρειαστεί περισσότερα χρήματα από την Ευρώπη για να πετύχει τους στόχους διάσωσης.
Επιπλέον κάνει αναφορά στην ανεργία στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για επίπεδα ρεκόρ που έφτασαν στο 27,6% το Μάιο και στο 64,9% στις ηλικίες από 15 έως 24 ετών.

Διαβάστε επίσης:

«Ο Αντώνης Σαμαράς προωθεί την Ελλάδα ως προπύργιο σταθερότητας»

ΗΠΑ: Η επίσκεψη Σαμαρά υπογραμμίζει την ισχύ των διμερών σχέσεων

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση Σαμαρά – Ομπάμα με φόντο οικονομία και ενέργεια