ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης: Αρνείται να δώσει εξηγήσεις επί των σημειώσεών του!

Άκης: Αρνείται να δώσει εξηγήσεις επί των σημειώσεών του!

Επικαλούμενος τα «προσωπικά δεδομένα» ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο των ιδιόχειρων σημειώσεων που κατασχέθηκαν στο γραφείο του στην Κομνά Τράκα από τις οποίες προκύπτει οικονομική συναλλαγή με τον συγκατηγορούμενο του, πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του πρόεδρου της έδρας Χ. Κατσιάνη ο πρώην υπουργός απέφυγε να απαντήσει σχετικά υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες σημειώσεις συνιστούν προσωπικά του δεδομένα και για το λόγο αυτό δεν προτίθεται να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Πρόεδρος: Έχετε οικονομικές διάφορες με τον Σμπώκο;

Τσοχατζόπουλος: Όχι, απολύτως καμία.

Πρόεδρος: Πώς εξηγείτε αυτές τις σημειώσεις;

Τσοχατζόπουλος: Συνήθιζα να γράφω σημειώματα καθαρά προσωπικά.

Πρόεδρος : Εκφράζεστε με κωδικούς;

Τσοχατζόπουλος: Βεβαίως...

Πρόεδρος : Ποιος ήταν ο «Βοσκός»;

Τσοχατζόπουλος : Ένας φίλος.

Πρόεδρος: Είχε σχέση με τον Σμπώκο ;

Τσοχατζόπουλος : Όχι. Σε αυτά τα θέματα δεν μπαίνω σε συζητήσεις . Δεν πρόκειται να συνεχίσω την κουβέντα.

Πρόεδρος : Μας ενδιαφέρει να μας δώσετε πειστικές εξηγήσεις.

Με την έναρξη της απολογίας του (δεύτερη ημέρα) ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στην παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου, στη διαδοχή του από τον Κώστα Σημίτη και στην κρίσιμη νύχτα των Ιμίων, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος ζήτησε από τον πρώην υπουργό να μιλήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Πρόεδρος: Να ξεκινήσουμε από τα ακίνητα...

Τσοχατζόπουλος: Μου έστησαν υπόθεση ότι δήθεν υπήρξε ξέπλυμα με την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Όπως είπε αγόρασε το νεοκλασικό με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία Nobillis μέσω της οποίας –κατά το κατηγορητήριο- απέκτησε το επίμαχο ακίνητο. Ισχυρίστηκε δε, ότι το ακίνητο αυτό του το συνέστησε ,αρχικά προς ενοικίαση η λογίστρια του Φρόσω Λαμπροπουλου. Μετά από την αγορά του είπε «ζήσαμε επικοινωνιακή καταιγίδα. Υπήρξαν συμφέροντα εκδοτικά-οικονομικά, κομματικά και στη συνέχεια οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έκαναν πλακάκια για τα υποβρύχια».

Στη συνέχεια αρνήθηκε και τη σχέση του με την υπεράκτια εταιρεία Τorcaso, μέσω της οποίας απέκτησε ακίνητα στην Κομνά Τράκα και την Κεφαλληνίας. «Ο εξάδελφος μου ήταν διαχειριστής και εκπρόσωπος της εταιρείας με δραστηριότητα στο χώρο Real Estate . Δυστυχώς όμως, έπεσε όμηρος στα χέρια του ανακριτή και προχώρησε σε παράνομη και ανήθικη συναλλαγή".

Ζήγρας : Πες την αλήθεια...

Πρόεδρος :Την Bluebell την έχετε ακούσει ποτέ;

Τσοχατζόπουλος: Την αγνοούσα. Έμαθα κάποια στιγμή ότι η κόρη μου είχε νοικιάσει σπίτι στο Κολωνάκι από την εταιρεία αυτή.

Λάθος η Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Η περιοχή που διάλεξε για να αγοράσει το σπίτι του έφταιξε για όλα τα δεινά που ακολούθησαν κατά τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Αυτό υποστήριξε σήμερα ο πρώην υπουργός όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χ. Κατσιάνης τον ρώτησε: «έχετε κάνει κάποιο λάθος από τη δική σας πλευρά για το οποίο μετανιώνετε…»

Τσοχατζόπουλος: Τελικά ήταν λάθος μου που διάλεξα τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Όποιο άλλο ακίνητο και αν διάλεγα δεν θα είχα πρόβλημα. Κι αυτά που ζήσαμε εύχομαι να μην το ζήσει κανένας.

Νωρίτερα στο δικαστήριο είχε σημειωθεί ακόμη ένα επεισόδιο με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να διατάζει την αποβολή ενός εκ των δικηγόρων του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Δεν θα το κάνετε εδώ ζούγκλα. Τη Βουλή την έχετε ήδη κάνει…» είπε σε αυστηρό ύφος απευθυνόμενος στους συνηγόρους υπεράσπισης ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χ. Κατσιάνης.

Αφορμή στάθηκε η… καταγγελία του δικηγόρου του πρώην υπουργού Γιάννη Παγορόπουλου ότι το δικαστήριο έχει ήδη βγάλει απόφαση όταν άκουσε την εισαγγελέα της έδρας Γεωργία Αδειλήνη να κάνει λόγο για αμαρτωλά χρήματα… Αναφορά η οποία προκάλεσε και την οξεία αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Εισαγγελέας: Πώς γίνεται με αμαρτωλά χρήματα να αποκτώνται ακίνητα συγγενικών σας προσώπων ;

Τσοχατζόπουλος : Είναι ψέματα αυτά. Πήγαν στην κόρη μου αμαρτωλά χρήματα; Με εκπλήσσετε... Τι λογικές αιώνια αυτές; Είστε προκατειλημμένη.

Την ώρα εκείνη σηκώθηκε ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος καταγγέλλοντας ότι έχετε βγάλει απόφαση.

Πρόεδρος: Βγάλτε τον έξω ...

Η απόφαση αυτή του προέδρου προκάλεσε στη συνέχεια την έκρηξη των άλλων υπερασπιστών, οι οποίοι μάλιστα ενημέρωσαν σχετικά τον Δικηγορικό Σύλλογο

Διαβάστε επίσης:

Άκης: Όλα ήταν σκευωρία του Γ. Παπανδρέου για να με εξοντώσει

Επίθεση Άκη κατά δικαστών, ΠΑΣΟΚ και τρόικας

Αρχίζει η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Δίκη Άκη: Το φόρεμα, ο φαντομάς και ο εφιάλτης

Λογίστρια Άκη: Δεν αντέχω άλλο θα τον σκοτώσω!

Ξέσπασε σε κλάματα η κόρη του Άκη κατά την απολογία της

Άκης Τσοχατζόπουλος: Απάνθρωπη η προφυλάκιση της Β. Σταμάτη