«Γόνιμος ο διάλογος του Πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς»

Newsbomb

Ειλικρινή, γόνιμο και εποικοδομητικό χαρακτήρισε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου το διάλογο που είχε, σήμερα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας ενόψει των εγκαινίων της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

«Ο Πρωθυπουργός άκουσε πολύ προσεκτικά τις σκέψεις και τις απόψεις των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς τους και έδωσε λύσεις όπου ήταν δυνατόν. Η συζήτηση ήταν ειλικρινής, γόνιμη και κυρίως εποικοδομητική, καθώς τα επιμελητήρια αποτελούν άτυπους συμβούλους της κυβέρνησης και συμμετέχουν ενεργά τόσο στην εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, όσο και στην εφαρμογή εκείνων των πολιτικών που θα επαναφέρουν τη Βόρεια Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και θα βοηθήσουν τα μέγιστα τη Μακεδονία και τη Θράκη να αποκτήσουν όσα δικαιούνται» τόνισε ο κ. Καράογλου, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη.

«Το ΥΜΑΘ, ως πυρήνας της κυβερνητικής παρουσίας στη Μακεδονία και τη Θράκη, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό όλων των επιμελητηρίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του και με ρεαλισμό, αμεσότητα, αλλά και υπευθυνότητα, αγωνίζεται για να καταστήσει τη Βόρεια Ελλάδα στρατηγείο ανάπτυξης, καινοτομίας και δημιουργικότητας» πρόσθεσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

Σημείωσε δε πως «οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας είναι πολλές και σύνθετες», ωστόσο, "συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά, σύντομα θα έχουμε πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα".

Στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με εκπροσώπους του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, πέραν του κ. Καράογλου συμμετείχαν ακόμη οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα φορολογίας Γιώργος Μαυραγάνης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης και ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved