ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία από την Τρόικα κατά της Χρυσής Αυγής!

Πρωτοβουλία από την Τρόικα κατά της Χρυσής Αυγής!

Άνωθεν εντολή στα μέλη της Τρόικας να επιδείξουν κατανόηση στις διαπραγματεύσεις.

Τα μέλη της Τρόικας έχουν ήδη πατήσει το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος, όμως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτη έρχεται να αλλάξει άρδην και το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που ξεκινά η ελληνική κυβέρνηση με την Τρόικα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr οι ελεγκτές της Τρόικας έχουν καταφθάσει στην Αθήνα έχοντας μία εντολή από τους ισχυρούς παράγοντες των δανειστών μας σε Ελλάδα και Ευρώπη: να στηριχθεί η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μέτωπο κατά του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Στα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού πολλοί είναι αυτοί που ομολογούν την ευθύνη που έχουν παίξει τα σκληρά προγράμματα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα απρόκλητης φασιστικής βίας.

Κι όμως: αυτό τι σημαίνει; Ότι οι δανειστές μας και η Τρόικα μας αγάπησαν ξαφνικά και θέλουν να μας κάνουν να χαλαρώσουμε λίγο; Όχι φυσικά. Αντιθέτως τρεμούν στην ιδέα ότι αυτό που ξεκίνησε με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτη μπορεί να μετεξελιχθεί σε μία χιονοστοιβάδα εξελίξεων, από την οποία δεν θα μείνει κανείς ανεπηρέαστος.

Ούτε φυσικά η ίδια η Ευρώπη. Η άνοδος ακραίων κινημάτων που ξεπερνούν τα όρια του πολιτικού και κοινωνικού εξτρεμισμού, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά πολλές χώρες του ευρωπαϊκού νότου και όχι μόνο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι επικείμενες Ευρωεκλογές το 2014 θα είναι ένα ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό κρας τεστ κατ' αρχήν για την ίδια την Ευρώπη, και κατά δεύτερον για τα ίδια τα κράτη μέλη. Υπάρχει λοιπόν ένα ευρύτερο πλαίσιο διαχείρισης της παρούσας κρίσης μέσα στην ίδια την Ευρώπη με το βλέμμα στραμμένο στις Ευρωεκλογές.

Τι μένει μετά από όλα αυτά σαν συμπέρασμα: ότι οι Ευρωπαίοι φοβούνται για κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την άνοδο ακραίων νεοναζιστικών δυνάμεων που θα μπορούσαν στις επικείμενες ευρωεκλογές- αν αυτές οι δυνάμεις δεν αντιμετωπιστούν άμεσα και με αποτελεσματικό τρόπο- να διασπείρουν τον τρόμο σε ολόκληρη την Ευρώπη, που συνεχίζει να μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την κοινωνική αποσύνθεση.

Η Τρόικα έρχεται στην Ελλάδα αλλά δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επιβαρυνθεί το επόμενο διάστημα με την μέγιστη ευθύνη ενός κοινωνικού ατυχήματος με το οποίο θα ισοδυναμούσε ένα γενικευμένος εμφύλιος μέσα στη χώρα μεταξύ ακραίων φασιστικών και ακραίων αριστερών δυνάμεων.

Μην σας παραξενέψει λοιπόν αν το επόμενο διάστημα οι Τροϊκανοί και οι δανειστές μας από το εξωτερικό κρατήσουν ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, προκειμένου να αποφύγουν να προκαλέσουν το λαϊκό αίσθημα στην χώρα μας, και άρα με τον τρόπο αυτό να τροφοδοτήσουν εκ νέου την Χρυσή Αυγή.

Όμως, για πόσο θα κρατάνε χαμηλούς τόνους, είναι ένα ερώτημα που μόνο οι ίδιοι οι δανειστές μας μπορούν να απαντήσουν...

Διαβάστε επίσης:

«Σύντροφος» του Ρουπακιά στο «πλευρό» των ΜΑΤ στα επεισόδια

Βίντεο με τα επεισόδια στο Κερατσίνι προκαλεί «σεισμό» στο διαδίκτυο

Αλυσιδωτές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή

«Ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής»

Ουρανία Μιχαλολιάκου: Χρυσαυγίτες θυσιαστείτε για το κόμμα

«Ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής»

ΕΛ.ΑΣ.:Οι μετακινήσεις των ανώτατων Αξιωματικών μετά τις παραιτήσεις

Παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για την Χρυσή Αυγή

Βίντεο του Παύλου Φύσσα λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί

Δολοφονία Φύσσα: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ είκοσι άτομα

Αυτή είναι η 24χρονη αστυνομικός που συνέλαβε τον Γ. Ρουπακιά (pic)

Νέα δημοσκόπηση: Καταρρέει η Χρυσή Αυγή

Oι ομογενείς τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα κατέθεσε αίτημα πολιτικής αγωγής

«Ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής»