ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλουν τον Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν

Θέλουν τον Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν

-Θα του προτείνουν να τεθεί επικεφαλής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις ευρωεκλογές

-Ξαφνικό ταξίδι Τσίπρα στις Βρυξέλλες και επαφές με Σουλτς και Σβόμποντα

Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και τα σενάρια στην ευρωπαϊκή Αριστερά έχουν αρχίσει να φουντώνουν, σχετικά με το μέλλον που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί εδώ και αρκετό καιρό, στελέχη του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο οποίο ανήκει στο Ευρωκοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτονται να προτείνουν στον Έλληνα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως είναι γνωστό, για πρώτη φορά στις ερχόμενες ευρωεκλογές, επάνω στα ψηφοδέλτια των κομμάτων θα αναγράφεται το πρόσωπο που στηρίζουν για την προεδρία της Κομισίον.

Με δεδομένο λοιπόν, πως το μοναδικό κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που βρίσκεται σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τεράστια δυναμική στο ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να τεθεί επικεφαλής ολόκληρης της ευρωομάδας ενόψει των εκλογών.

Τροφή στα σενάρια αυτά, έχει δώσει τις τελευταίες ώρες, το ξαφνικό ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του οποίου πέρα από τις συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα δει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Αναδιοργάνωση και εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας

Στις Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας

Μνημόνιο και Χ.Α. στην ατζέντα της επίσκεψης Τσίπρα στις Βρυξέλλες